מהפכת התחבורה בעיראק: "מטרו בגדד" נחשף

ממשלת עיראק מציגה תוכנית חדשה ל"מטרו בגדד" אשר כוללת שילוב מסלולים קרקעיים, עיליים ותת־קרקעיים לפי צפיפות העיר, עם תחבורה משולבת, נהיגה אוטונומית ומימון בינלאומי

אלי לאון צילום: פרטי
דגל עיראק
דגל עיראק | צילום: רויטרס
2
גלריה

אל-נג'אר הסביר כי הממשלה אימצה אסטרטגיה חדשה המבוססת על תפיסת "תחבורה כוללת", לאור השינויים הדמוגרפיים הדרמטיים בבגדד, שאוכלוסייתה זינקה משלושה מיליון לכעשרה מיליון תושבים וגבולותיה התרחבו משמעותית. לדבריו, תוכניות העבר נכשלו בשל היעדר ריאליות כלכלית, שכן הן התבססו על בנייה תת-קרקעית מלאה, וכן בשל מלחמות ומגבלות תקציב שמנעו את ביצוען במשך עשורים.

ראש ממשלת עיראק מוחמד שיאע א-סודאני
ראש ממשלת עיראק מוחמד שיאע א-סודאני | צילום: רויטרס

הדו"ח העדכני שהוגש לראש הממשלה מציע מערכת משולבת הכוללת מטרו, אוטובוסים וחשמליות, במטרה להבטיח זרימת נוסעים חלקה ולמנוע עומסי תנועה. המערכת תתבסס על טכנולוגיית נהיגה אוטונומית ממוחשבת; צעד זה צפוי לייקר את עלויות הרכישה הראשוניות, אך להוזיל את התפעול והתחזוקה השוטפים בשל החיסכון בשכר נהגים.

במישור הכלכלי, הפרויקט ינוהל בשיטת "תיק השקעות" המבטיחה שותפות של 30 שנה בין המדינה למשקיעים, ללא הכבדה על תקציב המדינה. היועץ ציין כי גופים בינלאומיים, כגון הבנק העולמי והבנק האירופי לשיקום ולפיתוח, הביעו עניין להצטרף כשותפים. עוד נמסר כי הצעות קודמות שהוגשו על ידי חברות זרות נדחו רשמית, מאחר שלא עמדו בסטנדרטים הנדרשים של קיימות ואיכות.

תגיות:
תחבורה
/
עיראק
/
בגדד
/
מטרו
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף