עד שייראו שינויים בשטח: ארה"ב ממשיכה ללחוץ על ונצואלה

מזכיר המדינה מרקו רוביו בראיון ל-CBS: ארה"ב לא תאפשר לונצואלה לשמש בסיס לאיראן, חיזבאללה או כנופיות סמים, ותמשיך בסגר ימי ובמעצר ניקולס מדורו

אלי לאון צילום: פרטי
תקיפות בוונצואלה | צילום: רשתות חברתיות, שימוש לפי סעיף 27 א'

בראיון שהעניק לרשת CBS, הדגיש רוביו כי הממשל בוושינגטון נחוש למנוע את הנוכחות האיראנית והקובנית בוונצואלה, ולעצור את פעילות כנופיות הסמים המנצלות את המדינה כבסיס לפעולה. לדבריו, במאה ה-21, תחת ממשל הנשיא טראמפ, לא תתאפשר מציאות בה מדינה בחצר האחורית של ארצות הברית חוברת לאויביה.

ניקולס מדורו מובל באזיקים לאחר מעצרו
ניקולס מדורו מובל באזיקים לאחר מעצרו | צילום: רשתות חברתיות, שימוש לפי סעיף 27 א'

בתגובה לביקורת על כך שלא נעצרו בכירים נוספים במשטר המבוקשים על ידי ארצות הברית, הסביר המזכיר כי מדורו היה היעד המרכזי, ולא ניתן היה לבצע מעצרים במספר מוקדים בו-זמנית מבלי לסכן את הכוחות.

במישור המדיני והכלכלי, הבהיר המזכיר כי הסגר הימי על משלוחי הנפט של ונצואלה יימשך וישמש כמנוף לחץ משמעותי עד שייראו שינויים בשטח. הוא ציין כי תעשיית הנפט במדינה הרוסה וזקוקה להשקעות, אך כיום ההכנסות נגזלות על ידי האליטה ואינן מגיעות לאזרחים.

דונלד טראמפ במסיבת עיתונאים לאחר ההשתלטות על ונצואלה
דונלד טראמפ במסיבת עיתונאים לאחר ההשתלטות על ונצואלה | צילום: REUTERS/Jonathan Ernst

במדריד נערכו הפגנות מנוגדות סביב האירועים: בעוד מאות פעילי שמאל מחו מול שגרירות ארצות הברית נגד הפעולה, אלפי מתנגדי משטר מוונצואלה התקבצו בכיכר פוארטה דל סול כדי לחגוג את מעצרו של מדורו.

תגיות:
חיזבאללה
/
איראן
/
ונצואלה
/
מרקו רוביו
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף