פרשת אפשטיין מסתבכת: מייסד קרן וקסנר זומן להעיד תחת שבועה

ועדת הפיקוח של בית הנבחרים האמריקני החליטה לזמן את המיליארדר לזלי וקסנר, מייסד קרן וקסנר, למתן עדות תחת שבועה, וזאת על רקע קשריו עם איש העסקים המנוח ועבריין המין המורשע ג'פרי אפשטיין

אלי לאון צילום: פרטי
ג'פרי אפשטיין לאחר חשד לניסיון התאבדות
ג'פרי אפשטיין לאחר חשד לניסיון התאבדות | צילום: משרד המשפטים האמריקאי
2
גלריה

וקסנר, המייסד והמנכ"ל לשעבר של חברת L Brands ומי שהיה הבעלים של המותג ויקטוריה סיקרט, עמד בעבר במוקד העניין הציבורי בשל הקשר ההדוק שניהל עם אפשטיין. המממן המנוח היה אמון על ניהול כספיו האישיים של המיליארדר ושימש כנאמן של הקרן הפילנתרופית שלו. עם זאת, יש לציין כי וקסנר מעולם לא הואשם בביצוע עבירה פלילית כלשהי בהקשר זה. קרן וקסנר לא הגיבה באופן מיידי לבקשת תגובה בנושא.

תמונה של דונלד טראמפ מתוך מסמכי אפשטיין
תמונה של דונלד טראמפ מתוך מסמכי אפשטיין | צילום: רויטרס

אף על פי שהנשיא טראמפ עשה בעבר מאמצים לשמור על התיקים חסויים, המדיניות הנוכחית תומכת בחשיפתם. הנשיא טראמפ היה ביחסי ידידות עם אפשטיין בשנות ה-90, אך הצהיר כי הסתכסך עמו וניתק את הקשר זמן רב לפני מותו של אפשטיין בכלא בשנת 2019. משרד המשפטים חשף בסוף חודש דצמבר כי נותרו ברשותו כ-5.2 מיליון עמודים של מסמכי אפשטיין שעליו לבחון במסגרת החקירות השונות.

תגיות:
קרן וקסנר
/
ג'פרי אפשטיין
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף