כוחות הכיבוי שהוזעקו למקום הבחינו בלהבות הבוקעות מחלונות המבנה. חקירה ראשונית שללה את האפשרות כי השריפה נגרמה כתוצאה מסופות רעמים שהתחוללו באזור בלילה הקודם, שכן דלתות המבנה היו נעולות בעת הגעת הכוחות. האש החריבה את משרדי המנהלה ואת ספריית בית הכנסת, שם נשרפו או ניזוקו שני ספרי תורה.
בית הכנסת "בית ישראל", שנוסד ב-1860, הוא בית הכנסת היחיד בג'קסון והגדול ביותר מבין כ-14 בתי הכנסת במיסיסיפי. למקום היסטוריה של התמודדות עם אלימות על רקע גזעני; ב-1967 הופצץ המבנה על ידי אנשי הקו-קלוקס-קלן, בתגובה לפעילותו של רב הקהילה למען זכויות האזרח.
האירוע הנוכחי מתרחש על רקע עלייה באנטישמיות ובאיומים על מוסדות יהודיים ברחבי ארצות הברית והעולם מאז טבח ה-7 באוקטובר 2023. הקהילה המקומית ציינה כי זכתה לתמיכה מצד בתי תפילה אחרים באזור שהציעו סיוע בשעה קשה זו.