דיין ציין בתוכניתו של גדי נס ברדיו צפון 104.5fm כי קיימות באיראן נקודות תורפה אסטרטגיות שעשויות למוטט את המשטר, אך הדגיש כי אין לאיים או למהר לפעול בהן: "יש שתי מטרות שיכולות לערער את איראן - הסכרים, שיחמירו את משבר המים, ומסופי הנפט שדרכם יוצא כל הנפט מהמדינה. אני לא אומר שצריך לאיים בכך. להפך - צריך להבהיר: אנחנו לא פוגעים בעם האיראני. אנחנו חושבים שהעם צריך להפיל את השלטון שלו - ולעזור לו לעשות את זה".
"הנקמה האמיתית היא הפלת המשטר"
לדבריו, פגיעה ישירה באוכלוסייה עלולה להפוך את המגמה: "ברגע שפוגעים בהמונים - הכול יכול להתהפך. כל פעולה חייבת להיות מכוונת נגד השלטון בלבד". בהמשך הדגיש דיין כי היעד האסטרטגי הוא הפלת המשטר, ולא נקמה באזרחים: "הנקמה האמיתית היא הפלת המשטר, לא פגיעה בעם האיראני, שחלק גדול ממנו רוצה היום שינוי שלטוני. אם המשטר נופל - צריך לשאול מה יקרה לחמאס, לחיזבאללה ולחות’ים. לכן נדרשים פה עצבים חזקים".
לסיום העריך דיין כי יכולותיה של איראן מוגבלות יותר מבעבר, אך סייג את דבריו: "איראן לא מסוגלת היום, לדעתי, לגרום לנזק כמו בעבר - אבל צריך זהירות, כי אף פעם אי אפשר לדעת הכול. בסופו של דבר, מה שחשוב הוא להמשיך לעזור לעם האיראני".