גורמים רשמיים ציינו כי הסניף המצרי עסק בתיאום ובמימון חמאס במשך שנים, ואף קיבל כספים מהארגון הפלסטיני במטרה לערער את השלטון בקהיר. לגבי ירדן, נמסר כי חברי הארגון סיפקו סיוע חומרי לחמאס והיו מעורבים במקרי טרור, למרות שהתנועה הוצאה מחוץ לחוק בממלכה.
בהמשך הדברים הדגיש יגור כי מעבר לזהות האינטרסים הכלכלית והמדינית, מדובר במאבק רעיוני ותאולוגי רחב, שלדבריו על ישראל לדעת למנף בזירה הבין לאומית. "מעבר לציר המתהווה על סמך זהות אינטרסים עמוקה של כלכלה, חברה, תאולוגיה וחזון אזורי, הרי שנכון יהיה שמלחמת החורמה של האמירויות כמדינה ערבית באחים המוסלמים תנוצל על ידי ישראל. הכוונה היא לשילוב ידיים של ישראל, ארצות הברית (שהגדירה את האחים כארגון טרור) והאמירויות ביזימה של מאבק חובק עולם שמטרתו היא להוציא את האחים המוסלמים אל מחוץ לחוק הבין לאומי, במיוחד לאחר הזוועות של שבעה באוקטובר ובדומה לתהליך שנעשה באשר לנאציזם בסוף מלחמת העולם השנייה".
הוא סיכם: "לפנינו הזדמנות נדירה, שאם תתממש, סביר שיצטרפו אליה רבות ממדינות אירופה והמזרח התיכון. זו גם תוכל לספק משקל נגד מאוד משמעותי למאמציהן של טורקיה וקטאר לקנות אחיזה בסדר האזורי החדש".