בימים האחרונים עלתה האפשרות כי וויטקוף יפגש עם שר החוץ האיראני, לאחר שנעשתה פנייה איראנית, אך היום טראמפ שינה את עמדתו וצייץ כי ביטל את כל הפגישות עם פקידים איראנים עד שההרג יפסק. בעיני רבים ציוץ זה מעיד על תקיפה אפשרית של האמריקנים נגד יעדים איראניים.
לפי הערכות העיתון, בימים חמישי ושישי, 18–19 בדצמבר, התרחש מה שמוגדר כטבח הגדול ביותר בהיסטוריה המודרנית של איראן: לפחות 12 אלף הרוגים, בעיקר על ידי כוחות משמרות המהפכה (IRGC) ובסיג' (BASIJ). הטבח המתואר כלל ארגון מלא ומכוון, ולא "עימותים מפוזרים וחסרי תוכנית", ולפי המידע שהגיע לאיראן אינטרנשיונל, ההוראות ניתנו בידי עלי חמינאי ואושרו על ידי ראשי הרשויות, כולל הפקודה לירי ישיר מהסמכות הגבוהה ביותר. רבים מההרוגים היו צעירים מתחת לגיל 30.
הערכת מספר הקורבנות לפי איראן אינטרנשיונאל היא 12 אלף לפחות, אך בשל ניתוק התקשורת והיעדר גישה ישירה למידע, נדרשת תיעוד מדויק ומקיף יותר. ניסיון העבר מלמד שהרשויות מאבדות או מסתירות נתונים באופן מכוון.