אסון בתאילנד: עשרות הרוגים ופצועים בקריסת מנוף על רכבת נוסעת

מנוף בנייה קרס על רכבת נוסעים וגרם לירידתה מהפסים, לפחות 25 בני אדם נהרגו וכ-80 נפצעו - החיפושים אחר נעדרים וגופות ממשיכים. שר התחבורה הורה לפתוח בחקירה

אלי לאון צילום: פרטי
תיעוד מזירת תאונת הרכבת בתאילנד | צילום: רשתות חברתיות
המנוף שקרס על מסילת הרכבת בתאילנד
המנוף שקרס על מסילת הרכבת בתאילנד | צילום: רויטרס

תיעוד מזירת האירוע הציג קרונות הפוכים לצד צמחייה, עשן המיתמר מההריסות וכוחות כיבוי הפועלים במקום לכיבוי הדליקה. צוותי הצלה נראו מנסים לחלץ נפגעים מתוך אחד הקרונות המעוכים, בעוד פצועים במצב קשה הועברו לאמבולנסים. שר התחבורה הורה על פתיחת חקירה מקיפה לבירור נסיבות האסון.

פרויקט הרכבת המהירה המוגבה נועד לחבר את תאילנד לסין דרך לאוס. הממשלה התאילנדית הודיעה בשנה שעברה כי הקו המלא לגבול עם לאוס צפוי להיות מוכן עד שנת 2030. דוברת משרד החוץ הסיני, מאו נינג, התייחסה לאירוע ומסרה כי נראה שהקטע הרלוונטי היה בבנייה על ידי חברה תאילנדית, אך הדגישה כי ממשלת סין מייחסת חשיבות רבה לבטיחות הפרויקטים ובודקת את המצב.

תגיות:
תאילנד
/
רכבת
/
מנוף
/
קריסת מנוף
/
תאונת רכבת
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף