"פוטין יהפוך לאדם המאושר בעולם": מנהיגי אירופה חוששים מאיומי טראמפ על גרינלנד

ראש ממשלת ספרד מזהיר: פלישה אמריקנית לגרינלנד תפגע בנאט״ו, תעניק לגיטימציה לפלישת רוסיה לאוקראינה – ותשרת את האינטרסים של פוטין

לוגו reuters צילום: רויטרס
דונלד טראמפ וולדימיר פוטין
דונלד טראמפ וולדימיר פוטין | צילום: רויטרס
2
גלריה

בריאיון שפורסם ביום ראשון בעיתון La Vanguardia, אמר סנצ'ס כי כל פעולה צבאית של ארצות הברית נגד האי העצום ששייך לדנמרק, תפגע קשות בברית נאט״ו ותעניק לגיטימציה לפלישת רוסיה לאוקראינה.

פדרו סנצ'ס בפסגה הים תיכונית-אירופית בקפריסין, אוקטובר 2024
פדרו סנצ'ס בפסגה הים תיכונית-אירופית בקפריסין, אוקטובר 2024 | צילום: רויטרס

לדבריו, שימוש בכוח מצד וושינגטון יהיה "מכת המוות של נאט"ו". "במצב כזה, פוטין יהיה מאושר כפליים", הוסיף. הדברים נאמרים על רקע שינוי קו לכאורה מצד טראמפ, שבשבת האחרונה איים להטיל גל הולך ומחריף של מכסים על בעלות הברית באירופה עד שארצות הברית תורשה לרכוש את גרינלנד.

בתוך כך, שגרירי 27 מדינות האיחוד האירופי יתכנסו ביום ראשון לפגישת חירום בנושא. קפריסין, המחזיקה בנשיאות האיחוד האירופי כעת, הודיעה בשעות הערב המאוחרות של יום שבת כי זימנה את הפגישה ליום ראשון. דיפלומטים מהאיחוד האירופי אמרו שהיא צפויה להתחיל בשעה 17:00.

על רקע זה, מסחר בקרנות סל בתחום ההגנה ב-Interactive Investor עלה ב-29% לעומת דצמבר, בעוד IG דיווחה על עלייה של 50% במסחר במניות BAE Systems בשבוע הראשון של ינואר, בהשוואה לכל שבוע אחר מאז תחילת אוקטובר. אנליסטים ב-Hargreaves Lansdown התריעו כי מניות ההגנה כבר מוערכות במלואן. עם זאת, BAE Systems נחשבת למועדפת בתחום.

תגיות:
ולדימיר פוטין
/
דונלד טראמפ
/
נאט"ו
/
גרינלנד
/
פדרו סנצ'ס
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף