חקירות וקנסות על אנטישמיות בקמפוסים: המלחמה של טראמפ באקדמיה

חקירות פדרליות נגד עשרות אוניברסיטאות, קנסות במיליארדים ולחץ פוליטי על קמפוסים: ממשל טראמפ ממקד את המאבק באנטישמיות ובמחאות נגד ישראל – והאקדמיה האמריקאית סוערת

אלי לאון צילום: פרטי
עימותים בין מפגינים פרו-פלסטינים לפרו-ישראלים באוניברסיטת UCLA בלוס אנג'לס | צילום: ABC AFFILIATE KABC, רויטרס
הפגנה פרו־פלסטינית באוניברסיטת קולומביה
הפגנה פרו־פלסטינית באוניברסיטת קולומביה | צילום: רויטרס

מנגד, אוניברסיטת הרווארד מסרבת להיכנע ללחצים ומתמודדת כיום מול 13 חקירות של עשר סוכנויות פדרליות שונות. המוסד הגיש תביעה נגד הממשל בטענה לפגיעה בזכויותיו החוקתיות, צעד שעורר את זעמו של הנשיא טראמפ ויועציו.

הפגנה פרו פלסטינית באוניברסיטת קולומביה
הפגנה פרו פלסטינית באוניברסיטת קולומביה | צילום: רויטרס

בתי המשפט הפדרליים החלו להתערב בסוגיה, כאשר שופטים בבוסטון ובסן פרנסיסקו פסקו כי חלק משיטות הפעולה של הממשל, כולל הקפאת תקציבים, מהוות "כפייה בלתי חוקית" וכי השימוש בטענות לאנטישמיות משמש לעיתים כ"מסך עשן" למתקפה אידיאולוגית.

הלחץ הממשלתי כבר נותן את אותותיו בשטח ומשנה את התרבות האקדמית. מוסדות רבים, בהם אוניברסיטאות באוהיו ובג'ורג'יה, סגרו או מיתגו מחדש משרדים לקידום גיוון והכלה (DEI) מחשש לזעם הממשל. חוקרים ומרצים מדווחים על אווירה של פחד וצנזורה עצמית, מחשש שמילה אחת לא במקום תוביל לקיצוץ בתקציבי המחקר של האוניברסיטה כולה.

במקביל, הממשל מנסה לקדם "אמנה" וולונטרית שתעניק תמריצים למוסדות שיאמצו את עקרונותיו, אך עד כה ההיענות לכך נמוכה מצד המוסדות המובילים.

תגיות:
אוניברסיטאות
/
אוניברסיטה
/
אנטישמיות באירופה
/
דונלד טראמפ
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף