בראיון, טראמפ הזכיר את החלטתו לשלוח את הלינקולן: "יש לנו ארמדה גדולה ליד איראן. גדולה יותר מוונצואלה", אמר טראמפ. הוא סירב לדון באפשרויות שהוצגו בפניו על ידי צוות הביטחון הלאומי שלו, או איזו מהן הוא מעדיף. במקביל, הוא אמר שדיפלומטיה נותרה אופציה. "הם רוצים לעשות עסקה. אני יודע שכן. הם התקשרו פעמים רבות. הם רוצים לדבר".
כזכור, טראמפ כמעט והורה על תקיפה של מטרות המשטר באיראן מוקדם יותר החודש, בעקבות הריגת אלפי מפגינים. במקום זאת, הוא עיכב את ההחלטה תוך שהוא מעביר נכסים צבאיים לאזור. גורמים בבית הלבן אומרים כי עדיין נשקלת תקיפה, אם כי המחאות דוכאו ברובן. מקורות המכירים את המצב אומרים שטראמפ לא קיבל החלטה סופית. הוא כנראה יקיים התייעצויות נוספות השבוע ויוצגו בפניו אפשרויות צבאיות נוספות.
בכיר אמריקאי אמר בתדרוך עם כתבים מספר שעות לאחר שטראמפ דיבר עם אקסיוס כי הבית הלבן "פתוח לעסקים" בכל הנוגע למשא ומתן עם איראן. "אם הם רוצים ליצור איתנו קשר והם יודעים מהם התנאים, אז אנחנו הולכים לקיים את השיחה", אמר הבכיר האמריקאי. הבכיר הוסיף כי התנאים האמריקאיים לעסקה הועברו לאיראן פעמים רבות בשנה האחרונה.
גורמים אמריקאים אומרים שכל עסקה תצטרך לכלול את הוצאת כל האורניום המועשר מאיראן, הגבלת מלאי הטילים ארוכי הטווח של איראן, שינוי במדיניות התמיכה של איראן במדינות שליחים באזור ואיסור על העשרת אורניום עצמאית במדינה. האיראנים אמרו שהם מוכנים לדבר אך לא אותתו על נכונות לקבל את התנאים הללו. מתקני הגרעין של איראן ניזוקו קשות מתקפות אמריקאיות וישראליות, אם כי מצב מלאי האורניום שלה אינו ברור לחלוטין.
ארצות הברית כבר שלחה תריסר מטוסי תקיפה נוספים מדגם F-15E לאזור לפי גורמים אמריקאים. הפנטגון שלח עוד מערכות הגנה אווירית מסוג פטריוט ו-THAAD לאזור כדי לסייע בהגנה על כוחות אמריקאים שם מפני תקיפות תגמול של טילים איראניים לטווח קצר ובינוני. מפציצים לטווח ארוך שמבוססים בארצות הברית ויכולים לפגוע במטרות באיראן נשארים במצב כוננות גבוה מהרגיל.
מדובר צה"ל נמסר כי, במהלך הביקור קיימו מפקד סנטקום והרמטכ"ל פגישה אישית ממושכת. לאחריה, התקיימה פגישה בהשתתפות בכירים. המפגש מהווה ביטוי נוסף לקשר האישי בין המפקדים, לקשר האסטרטגי ההדוק בין צה"ל לצבא ארצות הברית ולהמשך חיזוק שיתוף הפעולה ההגנתי בין שתי המדינות.