בהודעתו, הבהיר הנשיא כי הכוחות מוכנים למלא את משימתם ב"מהירות ואלימות" במידת הצורך, וקרא לאיראן להגיע לשולחן המשא ומתן כדי לחתום על הסכם הוגן שימנע ממנה נשק גרעיני. הנשיא טראמפ אף הזכיר את "מבצע פטיש חצות" כדוגמה להרס שנגרם לאיראן בעבר, והזהיר כי המתקפה הבאה תהיה חמורה הרבה יותר אם לא יושג הסכם, תוך שהוא מדגיש כי הזמן אוזל.
בתגובה לאיומים אלו, מסר גורם איראני בראיון לאל-מיאדין כי טהרן לוקחת את "אפשרות המלחמה ברצינות רבה" ואינה יכולה לעסוק במסרים המגיעים מארצות הברית תחת איומים. לדבריו, איראן תעלה את מוכנותה ההגנתית לרמה הגבוהה ביותר מול הריכוז הצבאי האמריקאי.
בנוגע לדרישת הנשיא טראמפ למשא ומתן, הבהיר המקור האיראני כי הנושא אינו נמצא בראש סדר העדיפויות של ארצו בצל "הריכוז הצבאי של האויב".
לדבריו, ארצות הברית אינה יכולה לכפות משא ומתן באמצעות הפגנת כוח. עם זאת, המקור השאיר פתח דיפלומטי וציין כי איראן תהיה מוכנה לנהל מגעים עם האמריקאים, אך ורק אם יתקיימו ללא תנאים מוקדמים וללא קביעת תוצאות מראש.
בנוסף, השגרירות האיראנית לאו"ם בתגובה מתגרה נוספת לטראמפ: "בפעם הקודמת שאיימתם הסתבכתם באפגניסטן ובעיראק". הצהרות אלו מגיעות בעת שגובר השיח על תוקפנות אמריקאית אפשרית, ובמקביל לסירוב של המדינות השכנות לאפשר שימוש בכוח צבאי נגד טהרן וקריאות לפתרונות שלום.