טירוף בבריטניה: מחבל מורשע בטרור מתמודד למועצת העיר ברמינגהאם

שאהיד באט, שהורשע בעבר בעבירות טרור, מתמודד כעת למועצת העיר ברמינגהאם בבריטניה. באט מתמודד כמועמד עצמאי ברובע ספארקהיל, שבו כ-70% מהאוכלוסייה הם מוסלמים, והקמפיין שלו מבוסס על עמדות פרו פלסטיניות

אלי לאון צילום: פרטי
הפגנות פרו פלסטיניות בבריטניה
הפגנות פרו פלסטיניות בבריטניה | צילום: רויטרס
2
גלריה

כפי שפורסם בשבועון "מייל און סנדיי", באט עורר סערה ציבורית לאחר שתועד בסרטוני יוטיוב כשהוא טוען כי על מוסלמים להימנע מיצירת קשרי חברות עם יהודים ונוצרים. באחד הסרטונים אמר כי "אללה אומר בקוראן אל תיקחו את היהודים או הנוצרים כחבריכם וכמגיניכם".

עברו הפלילי של המועמד כולל הרשעה בשנת 1999 במעורבות במזימה לפיצוץ הקונסוליה הבריטית, כנסייה אנגליקנית ובית מלון בעיר עדן שבתימן. לאחר שריצה את עונשו וחזר לבריטניה בשנת 2003, טען באט כי שינה את דרכיו והחל לפעול למניעת הקצנה בקרב צעירים, ואף שיתף פעולה עם תוכניות ממשלתיות בנושא.

דגל בריטניה
דגל בריטניה | צילום: REUTERS/Stefan Wermuth

למרות זאת, התבטאויותיו האחרונות מציגות תמונה מורכבת; הוא תיאר את הג'יהאד כ"מעשה של חמלה" וטען כי לוחמים בריטים שיצאו לסוריה פעלו מתוך סימפתיה לקורבנות המלחמה. באט אף תועד בהפגנה כשהוא מצהיר כי "מוסלמים אינם פציפיסטים" וקורא לתומכיו להגיב באלימות אם יתעמתו איתם באופן ישיר.

וולני ציין כי המצב שבו אדם שהורשע בטרור ומצדיק לחימה בחו"ל עשוי לכהן במועצת העיר הוא "בלתי נתפס" ומעורר דאגה עמוקה לגבי עתיד המערכת הפוליטית המקומית. באט ממשיך בקמפיין שלו לקראת הבחירות המקומיות שייערכו בחודש מאי, תוך שהוא מתמקד בקהל הבוחרים המוסלמי בברמינגהאם.

תגיות:
טרור
/
בריטניה
/
פרו-פלסטיני
/
ג'יהאד אסלאמי
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף