ריענון או רפורמה? ממשלת צרפת הופכת את הקערה - והפרלמנט משקשק

צרפת מתכוננת לריענון ממשלתי, עם הדחת מספר שרים בולטים לקראת הבחירות המקומיות. ראש הממשלה לקורנו שואף ליצור צוות מקצועי ויציב, לאזן לחצים פוליטיים ולחזק את הממשלה עד לנשיאות 2027

אלי לאון צילום: פרטי
הפרלמנט הצרפתי, צרפת
הפרלמנט הצרפתי, צרפת | צילום: רויטרס
3
גלריה
ראש ממשלת צרפת הנכנס סבסטיאן לקורנו
ראש ממשלת צרפת הנכנס סבסטיאן לקורנו | צילום: רויטרס

היא טענה כי המהלך מעביר "מסר לא נכון" ויוצר תחושה של איפה ואיפה אל מול הדרישות המחמירות המוצבות בפני מבקשי אזרחות אחרים. עמדתה עמדה בניגוד גמור לעמדת משרד החוץ הצרפתי, שהדגיש כי פועלו של קלוני תורם ליוקרתה של צרפת בעולם.

עמנואל מקרון
עמנואל מקרון | צילום: רויטרס

ראש הממשלה לקורנו שואף לייצב את ממשלתו השלישית כך שתחזיק מעמד עד למערכת הבחירות לנשיאות בעוד כשנתיים. האתגר המרכזי שלו יהיה לאזן בין הצורך בשרים מקצועיים וביצועיסטים לבין הלחצים הפוליטיים הפנימיים בתוך הקואליציה של מקרון, תוך ניסיון למנוע זעזועים נוספים בהרכב הממשלה עד מאי 2027. המטרה היא ליצור צוות "סולידי" יותר שיוכל להתמודד עם הביקורת הציבורית והפרלמנטרית.

תגיות:
צרפת
/
ג'ורג' קלוני
/
עמנואל מקרון
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף