"אחד הדברים הטובים ביותר שקרו למצרים": הלחם הבלדי משגע את הארה"ב

"לחם כיס מחמצת בלדי מצרי" נוסף למדפי הסופרמרקט באמריקה, המוצר התפשט כמו אש בשדה קוצים, יצר מאות סרטונים בטיקטוק וזכה לדירוגים גבוהים מצד צרכנים. הקהילה המצרית חגגה את חזרתו של לחם בלדי לשולחנותיה

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
לחם, לחמים, לחמניות
לחם, לחמים, לחמניות | צילום: אינגאימג'
3
גלריה

בשנים האחרונות, השווקים האמריקאים חוו גל חדש של מטבח בינלאומי, כאשר המטבח המצרי משחק תפקיד בולט. מנות מצריות פופולריות, החל מקושרי ופלאפל ועד לחם בלאדי, החלו למצוא את דרכן ללב השוק האמריקאי. כך דווח ברשת התקשורת "אל-ערביה".

זו הייתה הפעם הראשונה שמוצר כזה הופיע בחנות אמריקאית בגודל כזה, במחיר של 2.59 דולר בלבד לחבילה ונושא את התווית "תוצרת מצרים". המוצר התפשט כמו אש בשדה קוצים, יצר מאות סרטונים בטיקטוק וזכה לדירוגים גבוהים מצד צרכנים. הקהילה המצרית חגגה את חזרתו של לחם בלדי לשולחנותיה.

סופרמרקט
סופרמרקט | צילום: אבשלום ששוני

הוא ציין את התרחבות המסעדות המגישות מאכלים מצריים מסורתיים ואת הביקוש הגובר אליהם, יחד עם העדפה גוברת לאפשרויות צמחוניות. מוסטפא אומר שנוכחותן של חברות מתמחות כמו ריץ' בייק החזירה את ערכו וזהותו של לחם בלדי (לחם שטוח מצרי), ותרמה להפיכתו לחלק מהתזונה היומיומית של משפחות מצריות וערביות.

מסגד אל-אזהר בקהיר, מצרים
מסגד אל-אזהר בקהיר, מצרים | צילום: REUTERS/Amr Abdallah Dalsh

הוא המשיך: "אנו מייצאים כ-30 מכולות של לחם בלדי מדי חודש, בנוסף ל-10 מכולות של מוצרים שונים אחרים". כדי לענות על הביקוש הגובר, הוסיף: "הגדלנו את קווי הייצור, הכשרנו את כוח האדם שלנו ושיפרנו את דרישות האחסון והמשלוח, במיוחד מכיוון שהמוצר מאוחסן בטמפרטורה של -18 מעלות צלזיוס".

מלבד ארצות הברית, החברה מייצאת את הלחם המסורתי שלה לקנדה, בריטניה, הולנד וגרמניה. באשר להשפעת הלחם המסורתי על הכנסות החברה, אמר מנכ"ל ריץ' בייק: "נפח היצוא הוכפל בשנת 2025, ואנו צופים שהוא ישלש את עצמו בשנת 2026. סך המכירות של החברה גדל ב-33% בשנת 2025, ואנו צופים שהן יעלו על נתון זה בשנת 2026".

עלייה במכירות עוררה את הצורך בהרחבה ובהגדלת השקעות. ריץ' בייק מתכננת להגדיל את השקעותיה ל-750 מיליון ליש"ט עד 2026, כולל 375 מיליון ליש"ט שהוקצו לשותפות עם AMF להגדלת כושר הייצור ב-20%. החברה עובדת גם על הקמת מפעל חדש באוקטובר עם השקעה העולה על 45 מיליון דולר. לדברי גילברט חביקה, למפעל החדש הזה יהיה כושר ייצור כפול מזה של שלושת המפעלים הקיימים שלו.

מלבד שיווקו כמוצר מורשת המעורר אותנטיות ונוסטלגיה עבור גולים, לחם בלדי מצרי כבר אינו רק מוצר עבור הקהילה המצרית. היא ביססה לעצמה מקום בתזונה האמריקאית, ונהנתה מהמגמה הכללית לכיוון מזונות מסורתיים דלי עיבוד. עם כניסתן של חברות מצריות גדולות לשוק היצוא והופכת הלחם לזמין בחנויות אמריקאיות ידועות, תעשיית הלחם המצרית ניצבת כעת בפני הזדמנות עולמית אמיתית.

תגיות:
מצרים
/
לחם
/
אמריקה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף