ג'יי די ואנס חלק כבוד ל"קורבנות רצח העם" - ומחק את הפוסט מיד

מבוכה דיפלומטית בין ארה"ב לטורקיה: סגן הנשיא ג'יי די ואנס מחק פוסט שבו כינה את אירועי 1915 "רצח עם ארמני" לאחר ביקור בירוואן. בלשכתו טענו לטעות צוות

אלי לאון צילום: פרטי
נתניהו מכיר ברצח העם הארמני | צילום: רשתות חברתיות, שימוש לפי סעיף 27 א'
רצח העם הארמני
רצח העם הארמני | צילום: COURTESY OF SYBIL STEVENS

בתגובה לשאלות של כתב שהתלווה למשלחת בירוואן, מסר גורם בלשכתו של ואנס כי הפוסט פורסם בטעות על ידי אנשי צוות שלא היו חלק מהמשלחת. בהודעה רשמית מטעם הלשכה נמסר כי החשבון מנוהל על ידי צוות שתפקידו העיקרי הוא שיתוף תיעוד ויזואלי מפעילותו של סגן הנשיא.

ואנס עצמו אמר לכתבים על מסלול ההמראה כי הוא סגן הנשיא הראשון המבקר בארמניה, וכי הביקור באתר הזיכרון נערך לבקשת הממשלה המקומית. "זהו דבר נורא מאוד שקרה לפני קצת יותר מ-100 שנים", ציין ואנס והוסיף כי הביקור הוא "סימן של כבוד לקורבנות ולממשלת ארמניה, שהיא שותפה חשובה עבורנו באזור".

סגן נשיא ארה''ב ג'יי די ואנס ואשתו אושה ואנס באנדרטת לזכר רצח העם הארמני
סגן נשיא ארה''ב ג'יי די ואנס ואשתו אושה ואנס באנדרטת לזכר רצח העם הארמני | צילום: רויטרס

במהלך הביקור באתר, ליוותה את בני הזוג ואנס אדיטה גזויין, מנהלת מוזיאון רצח העם הארמני. הביקור בארמניה נערך במקביל לביקור מתוכנן של ואנס באזרבייג'ן, במטרה לקדם הסכם לסיום הסכסוך הצבאי הממושך בין המדינות.

מחיקת הפוסט עוררה תגובות חריפות; ארם המפריאן, מנהל הוועדה הלאומית הארמנית של אמריקה, כתב ברשתות החברתיות כי טורקיה "לעולם לא מתעייפת מלהשפיל את אמריקה" וטען כי היא אילצה סגן נשיא מכהן למחוק את התייחסותו לאירועים שבהם נרצחו כ-1.5 מיליון ארמנים על ידי הטורקים העות'מאנים. נשיא טורקיה, רג'פ טאיפ ארדואן, מכחיש בתוקף את רצח העם ופועל נגד השימוש במונח זה על ידי ארצות הברית.

תגיות:
טורקיה
/
רצח העם הארמני
/
ארמניה
/
ארה"ב
/
ג'יי. די. ואנס
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף