חמינאי כבר מתכונן לתרחיש הקצה - ומעביר את סמכויות ניהול המדינה לבכיר הממשל

על רקע איומי מלחמה מצד ממשל הנשיא טראמפ והמשך המחאות הנרחבות באיראן, המנהיג העליון עלי ח'אמנאי הפקיד את ניהול המדינה בידי עלי לאריג'אני, מזכיר המועצה העליונה לביטחון לאומי

אלי לאון צילום: פרטי
עלי חמינאי
עלי חמינאי | צילום: Office of the Iranian Supreme Leader/WANA (West Asia News Agency)/Handout via REUTERS
3
גלריה

ההכנות הצבאיות של איראן כוללות הצבת משגרי טילים בליסטיים לאורך הגבול המערבי עם עיראק, בטווח פגיעה בישראל, ולאורך חופי המפרץ הפרסי בטווח בסיסים אמריקאיים. צעדים אלו ננקטו בין היתר כלקח מתקיפת פתע ישראלית בחודש יוני, שפגעה בשרשרת הפיקוד הצבאי הבכיר בשעות הראשונות של המערכה.

עלי לאריג'אני
עלי לאריג'אני | צילום: רויטרס

מעמדו של לאריג'אני התחזק משמעותית בחודשים האחרונים. הוא היה אחראי על דיכוי המחאות האחרונות בכוח קטלני, מנהל את המגעים עם בעלות ברית כרוסיה ומפקח על המשא ומתן הגרעיני עם וושינגטון. הנשיא פזשכיאן, שהצהיר בפומבי כי הוא "רופא, לא פוליטיקאי", נראה כמי שהשלים עם העברת הסמכויות.

נשיא איראן מסעוד פזשכיאן
נשיא איראן מסעוד פזשכיאן | צילום: רויטרס

בראיון לרשת אל-ג'זירה במהלך ביקור בדוחא, הצהיר לאריג'אני: "אנחנו מוכנים במדינה שלנו... אנחנו בהחלט חזקים יותר מבעבר, מצאנו את החולשות שלנו ותיקנו אותן בשבעת-שמונת החודשים האחרונים. איננו מחפשים מלחמה, ולא נתחיל במלחמה. אך אם יכפו אותה עלינו, נגיב".

תגיות:
איראן
/
עלי חמינאי
/
דונלד טראמפ
/
ארה"ב
/
מסעוד פזשכיאן
/
עלי לאריג'אני
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף