טראמפ צריך לחשב מסלול מחדש? מקורבו בסרטון שלא משאיר מקום לספק | צפו

הנשיא האמריקאי שיתף קטע מתוכניתו של מקורבו, המגיש והפרשן הפוליטי מארק לוין ברשת "פוקס ניוז", שיצא במתקפה חריפה נגד המשטר באיראן

אלי לאון צילום: פרטי
מארק לוין קורא לתקוף באיראן | צילום: ללא קרדיט

על פי לוין, גם אם איראן תציע את "ההסכם הטוב ביותר אי פעם", הכולל ויתור על תוכנית הגרעין, הטילים הבליסטיים והתמיכה בטרור, אין בכך כל ערך. הוא כינה את ההנהגה בטהראן "נאצים איסלאמיסטים" המאמינים שפעולותיהם מונחות על ידי האל, וציין כי הם לא יהססו להמשיך ולטבוח בעמם שלהם כדי לקדם את סדר היום האידיאולוגי שלהם. לוין הדגיש כי המשטר האיראני רואה במשא ומתן כלי אסטרטגי להרוויח זמן בלבד, תוך שהוא מותח קו דמיון להתנהלותה של קוריאה הצפונית, שנסוגה זמנית רק כדי להציג מאוחר יותר יכולות גרעיניות מוכחות.

לדבריו של לוין הציג נתונים המעידים על הפרות שיטתיות של הסכמי העבר מצד איראן. הוא ציין כי מאז הפרישה מהסכם הגרעין בשנת 2018, טהראן צמצמה בהדרגה את מחויבויותיה. בין היתר, הצביע לוין על העלאת רמת העשרת האורניום ל-60%, הגדלת מלאי האורניום המועשר פי 30 מהמותר, התקנה והפעלה של צנטריפוגות מתקדמות שנאסרו לשימוש, והגבלת הגישה של פקחי האו"ם למתקני הגרעין מאז פברואר 2021.

בסיכום דבריו, בקטע ששיתף טאמפ לוין התריע מפני השלכות ארוכות טווח על הדורות הבאים בארצות הברית, שייאלצו להתמודד עם איראן גרעינית החמושה בעשרות אלפי טילים בליסטיים היכולים להגיע לשטחה. לטענתו, הנשיא היחיד שנקט בפעולה תקיפה נגד איראן היה דונלד טראמפ. לוין חתם את דבריו בקביעה נחרצת כי הפתרון היחיד למשבר אינו דיפלומטי, אלא סילוקו של המשטר הנוכחי באיראן, למען ביטחון העולם ולמען העם האיראני עצמו.

תגיות:
ארצות הברית
/
דונלד טראמפ
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף