קפריסין תחת אש: תקיפות כטב"מים בלתי פוסקות מאיראן

במהלך היממה האחרונה הותקף בסיס חיל האוויר הבריטי אקרוטירי בקפריסין באמצעות כטב"מים, במספר גלים שונים, לראשונה זה עשרות שנים. לא דווח על נפגעים, אך נגרם נזק קל

אלי לאון צילום: פרטי
עקבו אחרינו
פיצוצים בבסיסים הצבאיים בקפריסין בעקבות מתקפות כטב"מים איראניים | צילום: רשתות חברתיות

במהלך הלילה ולאורך היום (שני), נרשמה הסלמה חריגה ומשמעותית בזירה האזורית, כאשר בסיס חיל האוויר המלכותי הבריטי אקרוטירי שבקפריסין הותקף על ידי כלי טיס בלתי מאויש. על פי דיווח של סוכנות הידיעות "רויטרס", התקרית הסתיימה ללא נפגעים בנפש, אך נגרם נזק חומרי קל למתקנים הצבאיים במקום. נשיא קפריסין ומשרד ההגנה של בריטניה אישרו רשמית את פרטי האירוע.

לאחר הלילה, דווח על מספר ניסיונות איראניים נוספים לפגוע בבסיס עם כטב"מים, כאשר דווח על פגיעה אחת, וכי מספר כטב"מים יורטו בדרכם אל הבסיס הצבאי. בתוך כך, דווח כי יוון תשלח לקפריסין שני מטוסי קרב ושתי ספינות קרב על מנת לסייע בהגנה על המדינה.

לפי שעה, טרם התברר מהיכן בדיוק שוגרו הכטב"מים, אך מדובר בכלים מתוצרת איראן מסוג "שאהד". הכלי הראשון התרסק לתוך מתקני הבסיס בשעה 12:03 בלילה, בעוד שגורמים אנונימיים מסרו ל"רויטרס" כי מערכות ההגנה הבריטיות הצליחו ליירט כטב"ם שני בטרם פגע במטרתו. בעקבות הפגיעה, הרשויות בבסיס הורו לתושבים ולמשפחות באזור להסתגר בבתיהם, ובהמשך הוחלט על פיזור של צוותים שאינם חיוניים.

ראש הממשלה בנימין נתניהו ונשיא קפריסין ניקוס כריסטודולידיס
ראש הממשלה בנימין נתניהו ונשיא קפריסין ניקוס כריסטודולידיס | צילום: מעיין טואף, לע''מ
תגיות:
בריטניה
/
איראן
/
קפריסין
/
קיר סטארמר
/
כטב"ם
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף