עשרות שנים של קיצוצים חדים כיווצו את הצי המלכותי לממדיו הקטנים ביותר מזה שנים רבות. חוסר בכוח אדם וצרכי תחזוקה מתמשכים הובילו לכך ששתי נושאות המטוסים של בריטניה, שעלותן 3.2 מיליארד ליש"ט כל אחת, מרותקות כעת לנמלים.
גם רוב משחתות ההגנה האווירית המתקדמות מסוג 'טייפ 45' עוגנות בפורטסמות'. למעשה, רגע לפני תחילת ההסלמה, בריטניה הוציאה את ספינת המלחמה המרכזית האחרונה שלה מהמזרח התיכון, והותירה מאחור רק שולת מוקשים קטנה.
גורם בכיר בצי הבריטי אמר ל"טלגרף" כי מדובר ב"חרפה מוחלטת", בעוד קצין בכיר אחר תיאר את ההישענות על הצרפתים כ"סכין בלב" שהפכה את הצבא הבריטי ל"בדיחה עולמית".
במשרד ההגנה הבריטי דחו את הביקורת, והדגישו כי לאחרונה נפרסו בקפריסין מערכות מכ"ם מתקדמות, ציוד הגנה אווירית ומטוסי F-35 חמקנים. בהודעת המשרד נמסר כי הכוחות ממשיכים במשימות הגנה שוטפות בשיתוף עם בנות בריתם כדי להגן על האינטרסים הבריטיים במזרח התיכון.