איראן בלהבות, ארה"ב מורידה את הכפפות: "המלחמות הפוליטיקלי-קורקט הסתיימו"

מפקד סנטקום אדמירל בראד קופר ומזכיר המלחמה האמריקאי פיט הגסת' קיימו מסיבת עיתונאים במהלכה הציגו נתונים ומספרים על הצלחת מבצע "זעם אפי". הגסת' שיגר מסר מאיים במיוחד להנהגה בטהרן

אלי לאון צילום: פרטי
מסיבת העיתונאים של פיט הגסת' ובראד קופר | צילום: תיעוד ברשתות חברתיות לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים, רשת X

הנתונים שהציג אדמירל קופר מציגים תמונה של הרס מוחלט של תשתיות צבאיות איראניות. "רק ב-72 השעות האחרונות, כוח המפציצים של אמריקה תקף כמעט 200 מטרות עמוק בתוך איראן, כולל סביב טהרן". לדבריו, ארה"ב הטביעה או השמידה למעלה מ-30 ספינות איראניות, ובכך למעשה הפכה את חיל הים האיראני לבלתי כשיר מבצעית. "בשעות האחרונות פגענו בספינת נושאת כטב"מים איראנית בגודל של נושאת מטוסים ממלחמת העולם השנייה, ונכון לרגע זה, היא עולה באש", חשף קופר. בנוסף, מפציצי החמקן האסטרטגיים מסוג B-2 הטילו עשרות פצצות חודרות בונקרים במשקל 2,000 פאונד על משגרי טילים בליסטיים קבורים, והותקפה גם המקבילה האיראנית לפיקוד החלל. קופר הוסיף כי מעבר להשמדת הקיים, המטרה היא "לפרק באופן שיטתי את יכולת ייצור הטילים של איראן לעתיד".

מטוס קרב אמריקאי בדרך לתקיפה באיראן
מטוס קרב אמריקאי בדרך לתקיפה באיראן | צילום: צילום מסך מתוך טוויטר

הגסת' התייחס למחיר הדמים ולמלחמת המידע התקשורתית. הוא ציין שישה חיילים אמריקאים שנפלו במבצע, ואשר ארונותיהם יגיעו בקרוב לבסיס חיל האוויר דובר. במקביל, הוא דחה על הסף את הדיווחים שיוצאים מאיראן על הפלת מטוס F-15 או הריגתם של 500 אמריקאים, וכינה אותם "שקרים" שנועדו לצורכי תעמולה פנימית עבור העם האיראני, לאחר שהמשטר ניתק את האינטרנט במדינה. הגסת' שיגר מסר מאיים במיוחד להנהגה בטהרן: "אם אתם חושבים שראיתם משהו, רק חכו. כמות הכוח הקרבי שעדיין זורם ונוכל להקרין על איראן היא כפולה ממה שיש כרגע". הוא הוסיף והרגיע את הציבור האמריקאי: "אין לנו מחסור בתחמושת".

המבצע נערך תוך שיתוף פעולה הדוק עם כוחות צה"ל. אדמירל קופר ציין כי מתקפות הטילים הבליסטיים של איראן צנחו ב-90% ומתקפות הכטב"מים ירדו ב-83% מאז היום הראשון של המבצע. בזירה הדיפלומטית, הגסת' ציין כי מדינות רבות במזרח התיכון – בהן איחוד האמירויות, קטאר, בחריין, סעודיה וכווית – נמשכו למסלול האמריקאי ומעניקות סיוע, לאחר שאיראן תקפה כבר 12 מדינות שונות. הוא גם הודה כי בריטניה סירבה תחילה לאשר גישה לבסיסיה, אך בסופו של דבר הסכימה והדבר מתאפשר כעת.

עשן מיתמר באיחוד האמירויות לאחר פגיעה של טיל איראני
עשן מיתמר באיחוד האמירויות לאחר פגיעה של טיל איראני | צילום: רויטרס

מסר מיוחד הועבר גם לאזרחי איראן עצמם. בהמשך לקריאתו של טראמפ למפגינים נגד המשטר שלא לצאת כעת לרחובות בזמן שההפצצות נמשכות, הבהיר קופר באופן חד משמעי: "תישארו בבתים שלכם... הדבר הטוב ביותר עבורם לעשות כרגע הוא פשוט להוריד פרופיל". הגסת' הוסיף בהקשר זה כי ארה"ב וישראל פוגעות באופן ממוקד במפקדות של משמרות המהפכה וכוחות הבסיג' שנוהגים לדכא באלימות את המפגינים, כל זאת כדי לייצר בהמשך הזדמנות אמיתית עבור העם האיראני להתקומם. לסיום דבריו, מזכיר המלחמה גם אישר חילופי גברי דרמטיים במחלקה לביטחון המולדת של ארה"ב, כאשר מארקוויין מאלין צפוי להחליף את קריסטי נואם בתפקיד הרגיש. הגסת' פנה לקופר וסיכם: "אתה האיש לרגע הזה... בשם הנשיא, אני רוצה להודות לך".

תגיות:
איראן
/
ארה"ב
/
פיט הגסת'
/
מבצע "שאגת הארי" באיראן
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף