הרמז העבה שצץ באיראן בנוגע למצבו של חמינאי הבן

שלושה ימים לאחר שמוג'תבא חמינאי הוכרז כמנהיג העליון החדש של איראן, הוא עדיין לא נראה בפומבי ולא פרסם כל הצהרה. לפי גורמים איראנים וישראלים, ייתכן שנפצע בתחילת המתקפה ומסתתר במיקום מאובטח

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
מוג'תבא חמינאי
מוג'תבא חמינאי | צילום: רויטרס

לדברי שלושה גורמים איראנים, אחת הסיבות לכך היא חשש כי כל תקשורת פומבית עלולה לחשוף את מיקומו ולסכן את חייו. אולם לדבריהם, ישנה גם סיבה נוספת להיעלמותו של המנהיג החדש מן העין הציבורית, כך דווח היום (רביעי) בניו יורק טיימס.

פציעה ביום הראשון למתקפה

לדברי אותם גורמים איראנים, חמינאי, בן 56, נפצע ביום הראשון למתקפה של ישראל וארצות הברית. השלושה סיפרו כי במהלך היומיים האחרונים עודכנו על ידי גורמים בכירים יותר בממשל כי המנהיג החדש נפגע, בין היתר ברגליו, אך הוא בהכרה ומסתתר במיקום מאובטח במיוחד עם תקשורת מוגבלת.

חיסול האב והמתקפה בטהרן


תיעוד מהכרזת בנו של חמינאי ליורשו | צילום: שימוש לפי סעיף 27א'

דמות מסתורית בצמרת המשטר

מוג'תבא חמינאי נחשב במשך שנים לדמות מסתורית יחסית בצמרת המשטר האיראני. הוא כמעט שלא נשא נאומים פומביים ולא נהג להשתתף באירועים ציבוריים. לאחר בחירתו החלו כלי תקשורת איראניים להפיץ סרטון קצר בן כחצי דקה הכולל תמונות סטילס שלו לצד ביוגרפיה קצרה.

ביום שישי, כאשר התברר כי הוא המועמד המוביל לרשת את אביו, הפילו מטוסי קרב ישראליים פצצות חודרות בונקרים על מה שנותר ממשרדו ומתחם מגוריו של המנהיג העליון בטהרן. צילומי לוויין הראו כי המבנה נהרס כמעט לחלוטין והפך לעיי חורבות.


תקיפת הבונקר התת-קרקעי של עלי חמינאי בטהרן | צילום: דובר צה"ל

נוכחות סמלית ברחובות טהרן

למרות היעדרו מהעין הציבורית, פניו של חמינאי כבר מופיעות על כרזות ענק שהוצבו ברחבי טהרן. באחת מהן נראה אביו המנוח מוסר לידיו את דגל איראן. חמינאי הבן, הידוע בקשריו ההדוקים עם משמרות המהפכה, נחשב במשך שנים לשחקן כוח מרכזי מאחורי הקלעים. בין היתר תיאם את תחומי הביטחון והצבא בלשכת אביו.

עם זאת, מעט מאוד ידוע על אישיותו או על תוכניותיו לעתיד השלטון באיראן, מלבד הקשר העמוק שלו למשמרות המהפכה ולמחנה הקו הנוקשה במשטר. במקביל, ברחבי איראן מקיימים תומכי המשטר טקסי "הצהרת נאמנות" למנהיג החדש בכיכרות הערים, כשהם מניפים דגלים ונושאים את תמונותיו.

תגיות:
איראן
/
ישראל כץ
/
עלי חמינאי
/
דונלד טראמפ
/
מוג'תבא חמינאי
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף