סכנה לעולם שלנו - כדור הארץ מאבד את האיזון האקלימי שלו. שריפה מתמשכת של דלקי מאובנים גורמת לכליאת חום באטמוספירה, באוקיינוסים וביבשות, במקום לאפשר לו להשתקף בחזרה לחלל.
הרמה הגבוהה ביותר מזה 800 אלף שנה
על פי דו"ח "מצב האקלים העולמי" של הארגון המטאורולוגי העולמי של האו"ם, כפי שפורסם בניו יורק טיימס, הפער בין כמות האנרגיה מהשמש הנספגת בכדור הארץ לבין זו המוחזרת לחלל הוא הגדול ביותר מאז תחילת המדידות בשנת 1960. עודף האנרגיה הזה מחמם את האוקיינוסים, האטמוספירה והאזורים הקפואים של העולם, ומגביר את הסבירות לאירועי מזג אוויר קיצוניים כמו סופות, גלי חום ובצורות.
11 השנים החמות ביותר - וזה ממשיך
הנתונים מראים כי 11 השנים האחרונות היו החמות ביותר מאז תחילת הרישומים. שנת 2024 הייתה החמה ביותר, עם טמפרטורה של 1.55 מעלות צלזיוס מעל הממוצע הטרום תעשייתי, בעוד השנה שעברה דורגה במקום השני או השלישי. עודף האנרגיה מתחלק כך ש-91 אחוזים ממנו נאגרים באוקיינוסים, 5 אחוזים ביבשה, 3 אחוזים בשכבות הקרח ורק אחוז אחד באטמוספירה.
במקביל, היקף קרח הים באזור הארקטי נמצא בשפל חסר תקדים, וקרח הים באנטארקטיקה רשם את הנתון השלישי הנמוך ביותר אי פעם.