הפסקת אש עם איראן? השכנה הסובלנית של איראן כבר לא מוכנה לסבול

דרישה חד משמעית מאיחוד האמירויות: לפרק את היכולות של איראן, לא להסתפק בפשרה: "איננו יכולים לאפשר לאיראן להחזיק בנו כבני ערובה"

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
מתקפה איראנית באיחוד האמירויות | צילום: רשתות ערביות

המהפכה האיראנית מהווה איום גלובלי

"שלושת השבועות וחצי האחרונים של המלחמה אישרו את מה שאנו יודעים כבר כמעט 50 שנה - המהפכה האיראנית מהווה איום על הביטחון הגלובלי ועל היציבות הכלכלית. איננו יכולים לאפשר לאיראן להחזיק כבני ערובה את ארצות הברית, את איחוד האמירויות ואת הכלכלה העולמית. הפסקת אש בלבד אינה מספיקה. יש צורך בהכרעה שתטפל במכלול האיומים של איראן: היכולות הגרעיניות, הטילים, הרחפנים, שלוחות הטרור והחסימות של נתיבי השיט הבינלאומיים", הוא כותב.

יוסף אל-עוטייבה. שגריר איחוד האמירויות בארה''ב
יוסף אל-עוטייבה. שגריר איחוד האמירויות בארה''ב | צילום: רויטרס

"זו אינה מלחמה שרצינו. עד שעות ספורות לפני התקיפה הראשונה, גורמים באמירויות ניהלו מאמצים דיפלומטיים אינטנסיביים-מטהרן ועד וושינגטון. הבהרנו לאיראנים כי במקרה של מלחמה, שטח האמירויות והמרחב האווירי שלה לא ישמשו לתקיפות נגד איראן. ידענו שנהיה יעד ראשון עבורם-לא רק בגלל הקרבה הגיאוגרפית, אלא גם בשל השוני. איחוד האמירויות היא חברה מוסלמית מודרנית, מתקדמת ומשגשגת, שמספקת לאזרחיה. אנו מעצימים נשים ומקבלים בברכה בני כל הדתות. האמירויות הן הרעיון שאיראן אינה יכולה לנצח - והמציאות שהיא אינה יכולה לקבל", הוא כותב ומדגיש: "איחוד האמירויות תעמוד איתנה".

דונלד טראמפ נפגש עם נשיא איחוד האמירויות, השייח' מוחמד בן זאיד אל נהיאן
דונלד טראמפ נפגש עם נשיא איחוד האמירויות, השייח' מוחמד בן זאיד אל נהיאן | צילום: רויטרס

בהתייחס לאפשרות הפסקת המלחמה הוא קובע: "יכולותיה הגרעיניות של איראן נפגעו, ושלוחותיה נחלשו. אך יש לעשות עוד כדי להסיר את איום הטילים והרחפנים. אנו מוכנים להצטרף ליוזמה בינלאומית לפתיחה מחדש של המצר ולהבטחת פעילותו. איננו מבקשים מארצות הברית לשאת לבדה בנטל. אנו מגינים על אזרחינו, שומרים על יציבות האזור ועל השגשוג העולמי, ומדגימים כי בריתות אמיתיות מבוססות על שיתוף פעולה ותרומה-לא על תלות.

מתקפת כטב''מים איראניים על דובאי
מתקפת כטב''מים איראניים על דובאי | צילום: צילום מסך

"אנו רוצים באיראן כשכנה נורמלית. היא יכולה להיות מסתגרת ואף לא ידידותית, אך אינה יכולה לתקוף את שכנותיה, לחסום נתיבי מים בינלאומיים או לייצא קיצוניות. הקפת הבעיה בגדר ותקווה שתיעלם אינן פתרון - זה רק ידחה את המשבר הבא", סיכם.

תגיות:
איראן
/
איחוד האמירויות
/
ארה"ב
/
המלחמה עם איראן
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף