הסוד בתוך פחית הטונה: איראן טוענת למבצע ישראלי חסר תקדים

באיראן טוענים כי מטענים שהוסוו כפחיות שימורים וקופסאות טונה הושלכו בשיראז וגרמו לנפגעים, בניסיון להציג את האירוע כמעין "מבצע ביפרים" חדש; בשלב זה אין לכך אישור רשמי מישראל או מארה"ב

מעריב אונליין צילום: מעריב אונליין
הפחיות החשודות באיראן
הפחיות החשודות באיראן | צילום: רשתות ערביות

באיראן טוענים כי במהלך תקיפה שיוחסה לישראל ולארצות הברית באזור מגורים בשיראז, הושלכו מהאוויר מטענים מוסווים דמויי קופסאות שימורים וקופסאות טונה, שגרמו לפי הדיווחים להרוגים ולפצועים.

לפי הגרסה שפורסמה באיראן, המטענים תוארו כחבילות נפץ "מוכנות" שגדולות מעט מקופסאות טונה, ואשר על פי הנטען מתפוצצות לאחר פתיחה או מגע. בתסנים דווח כי הרשויות קראו לתושבים שלא להתקרב לחפצים חשודים ולא לגעת בהם, ובמקום זאת לדווח על מיקומם המדויק לגורמי הביטחון. בדיווחים נטען עוד כי חלק מהחבילות הושלכו בשמי הפרברים הדרומיים של שיראז, ובפרט באזור הכפרי, וכי כמה נהרגו כתוצאה מהן.

לפי הדיווחים באיראן, האירוע בשיראז מוצג כמעין גרסה מקומית של "מבצע הביפרים" - הפעם באמצעות מטענים שהוסוו כפחיות שימורים וקופסאות טונה. עם זאת, בשלב זה לא פורסם אישור רשמי מצד ישראל או ארצות הברית לטענות הללו, ולא ניתן לאמתן באופן עצמאי.

תגיות:
איראן
/
טונה
/
שימורים
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף