המגיש מזהיר מפורשות כי פגיעה בכור האיראני "יהווה אסון חסר תקדים באזור", שכן תרחיש כזה "יוביל להרעלת המים הללו לחלוטין". לדבריו, התעקשותה של ישראל, אשר "נחושה כנראה להמשיך לתקוף את הכור הזה", מייצרת מצב שהוא "מהמסוכנים ביותר".
בהסתמך על דיווח של ראש ממשלת קטאר לשעבר, אותו הוא מגדיר כ"אחד מיודעי סוד העניינים", א-דיהי מאשים כי "ישראל מתעקשת להרוס את כל המשא ומתן". הוא חושף לכאורה ניסיון מכוון "לגרור את מדינות המפרץ למלחמת התשה עם איראן", ומזהיר שמהלך כזה "מוביל אותנו למלחמת התשה ארוכה" שבה "כל העולם... עומד בעולם על קצות אצבעותיו".
בצל העובדה ש"האזור בוער", א-דיהי פונה לזירה המקומית ומגן בחירוף נפש על החלטת ממשלת מצרים לסגור חנויות מוקדם ולעבור לעבודה מהבית. "ההחלטה היא לא בגדר רשות", הוא תוקף את מבקרי הממשלה, ומדגיש כי "אנחנו במצב חירום" ולכן למדינה "אין פתרון אחר".
א-דיהי חושף טפח מהמצוקה הכלכלית כשאומר ש"החשבון קפץ... אסון", ומסביר שהממשלה נאלצת לחסוך באנרגיה כדי לממן "תרופות, חיטה, שמן וסוכר" ובמקביל "חייב להשאיר את הנשק דרוך". הוא קורא לאזרחיו: "כבו את האור, תחסכו", ומסכם בתקווה שזו רק "כלכלה שמתמודדת עם השלכות המלחמה", תוך שהוא מודה לאל: "שמור עלינו עם חסד השלום וחסד הביטחון והשקט".