קריסת תשתיות ו-14 מיליארד יורו בחודש: אירופה נערכת למשבר אנרגיה

האיחוד האירופי נערך למשבר אנרגיה ממושך בעקבות המלחמה באיראן: חשבון הדלקים זינק ב-14 מיליארד יורו בתוך חודש, ובריסל מגבשת צעדי חירום להקלת העומס על האזרחים והכלכלה

אלי לאון צילום: פרטי
תקיפת מכלית הנפט Safesea Vishnu | צילום: רשתות חברתיות

בדברים שנשא בפני כתבים בבריסל, הציג יורגנסן נתונים מדאיגים באשר למחיר הכלכלי של העימות. לדבריו, "במונחים פיננסיים, 30 ימי לחימה כבר הוסיפו 14 מיליארד יורו לחשבון יבוא דלקי המאובנים של האיחוד האירופי". התייקרות פתאומית זו מאיימת להכביד משמעותית על כלכלות היבשת.

הנציב הבהיר כי גם סיום מהיר של הקרבות לא יביא לפתרון מיידי של המשבר. "גם אם מחר יושג שלום, עדיין לא נחזור למצב הרגיל", הדגיש יורגנסן. הוא הסביר כי תשתיות האנרגיה באזור נהרסו כתוצאה מהמלחמה, וכי תהליך ההרס נמשך באופן רציף, מה שמונע חזרה לשגרה או אספקה סדירה בטווח הנראה לעין.

כדי להקל על העומס הכלכלי המוטל על אזרחי היבשת, "ארגז הכלים" המתגבש של האיחוד צפוי לכלול שורת הצעות להורדת שיעורי המס על צריכת חשמל ותעריפי רשת החשמל. בנוסף, רמז הנציב כי נשקלים צעדי חירום נוספים. "אנו מכינים גם אפשרויות שונות, שנראות דומות יותר לכלים שבהם השתמשנו במהלך משבר האנרגיה של שנת 2022", סיכם יורגנסן.

קיר סטארמר
קיר סטארמר | צילום: רויטרס
תגיות:
האיחוד האירופי
/
איראן
/
נפט
/
משבר האנרגיה
/
גז
/
מחירי החשמל
/
מבצע "שאגת הארי" באיראן
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף