תושבי טהרן קמו לבוקר קשה אחרי הפצצה של ישראל: "מה עושים עם הבניינים ההרוסים"

בני סבטי, חוקר איראן במכון למחקרי ביטחון לאומי INSS, ניתח בשיחה עם ניסים משעל וענת דוידוב את מצבה של איראן אחרי הפסקת האש: "הם מוכים וחטפו מכות חזקות, המשטר ממשיך את התעמולה"

לוגו 103fm צילום: באדיבות 103FM
תומכי המשטר באיראן
תומכי המשטר באיראן | צילום: רויטרס
2
גלריה

"איראן אולי מרוצה באופן זמני, אבל המלחמה חשפה סדקים עמוקים בתוך החברה, אפילו בקרב תומכי המשטר", אמר סבטי בפתח השיחה. לדבריו, השטח האיראני לא קונה את התעמולה הרגילה: "מהרגע שהוכרז על הפסקת האש, אנחנו שומעים גורמים שמרנים שאומרים בגלוי 'חטפנו מכות חזקות'. הם שואלים מה עושים עם הבניינים ההרוסים ועם הכלכלה המרוסקת. אלו דברים שמעולם לא שמענו מהם. הם נפגעו במקום שלא נפגעו בו מאז מלחמת איראן־עיראק".

מוג'תבא חמינאי
מוג'תבא חמינאי | צילום: רויטרס

לטענתו, המעבר לשלטון צבאי קשוח רק מקרב את הפיצוץ מול 90 מיליון האזרחים הסובלים מאינפלציה, מחסור בחשמל ומשבר מים חריף. "לדעתי, סבבי המחאה הבאים יהיו קרובים ומהירים יותר. הם בתחרות של מי עומד יציב יותר על סף התהום".

באשר להתנהלות האיראנית סביב פתיחת מצרי הורמוז בתוך 36 שעות, סבטי השווה את שיטת הפעולה שלהם לזו של חמאס: "הם אוהבים לשחק בחתול ועכבר. זו שיטה של לקיחת בני ערובה. הם לא התחייבו לפתוח את המצרים בדיוק ברגע הפסקת האש, הם משחקים עם הזמן".

תגיות:
איראן
/
מיצרי הורמוז
/
מבצע "שאגת הארי" באיראן
/
מוג'תבא חמינאי
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף