לדבריו, נשיא רוסיה "איבד את בעלת הברית הקרובה ביותר שלו באירופה", וכן "איבד את חבריו הדיקטטורים בוונצואלה ובסוריה". עוד טען כי "בעלי בריתו בתיאוקרטיה האיראנית מתפוררים". קני המשיך והדגיש כי גם בזירה הפוליטית באירופה נחל פוטין הפסדים: "שלוחיו הפסידו בבחירות במולדובה וברומניה". לדבריו, גם ארמניה התרחקה ממוסקבה, ובגאורגיה "זה רק עניין של זמן עד שהציבור יפיל את המשטר הפרו-פוטיני המושחת".
בהתייחסות לזירה הביטחונית, ציין קני כי אחד הכישלונות הבולטים של פוטין הוא דווקא הרחבת נאט"ו - בניגוד למטרותיו: "הוא נכשל בניסיון לעצור את התרחבות הברית, ודחף את פינלנד ושוודיה להצטרף אליה".
בנוגע למלחמה באוקראינה, טען קני כי רוסיה ספגה אבדות כבדות במיוחד: "הוא איבד יותר מ-1.3 מיליון רוסים באבדות בשדה הקרב". עוד הוסיף כי מוסקבה "מאבדת את המלחמה, נסוגה באזורים רבים - ושולטת כיום בפחות שטח אוקראיני מאשר לפני ארבע שנים".