Hack the Hate: ישראל מובילה קרב נגד האנטישמיות - בתוך ה-AI

כנס Hack the Hate NYC 2026 סימן קו פרשת מים במאבק על הנרטיב היהודי בעידן הדיגיטלי - כדי להילחם בהטייה המובנית נגד יהודים בבינה המלאכותית. גם נציג Meta נכח והבטיח לשנות מבפנים

ג'וש ארונסון צילום: אלי איטקין
עקבו אחרינו
Hack the Hate 2026
Hack the Hate 2026 | צילום: Shahar Azran / WJC

במוזאון המורשת היהודית של "ישיבה יוניברסיטי" בניו יורק התכנסו השבוע מי שנחשבים לחוד החנית של הטכנולוגיה הישראלית וההנהגה היהודית העולמית. המטרה: לא עוד מגננה פסיבית, אלא מתקפה טכנולוגית מתוחכמת על האנטישמיות החדשה והטיות הבינה המלאכותית.

כנס Hack the Hate NYC 2026, פרי שיתוף פעולה של משרד התפוצות והמאבק באנטישמיות יחד עם עמותת בוגרי 8200 וארגון Generative AI for Good, סימן קו פרשת מים במאבק על הנרטיב היהודי בעידן הדיגיטלי.

"אנטישמיות מוסווית בתוך הקוד"

בעבר האנטישמיות הסתכמה בגרפיטי על קירות או פוסטים בוטים ברשתות החברתיות, אבל המומחים בכנס הזהירו מפני סכנה חדשה ושקטה בהרבה: הטיות מובנות בתוך מודלי השפה של ה-AI המשפיעות על האופן שבו העולם תופס את ישראל והיהדות.

מהמעבדה לשטח: היוזמות שישנו את פני הרשת

במהלך הכנס הוצגו פתרונות טכנולוגיים מרשימים שנועדו להילחם בדיסאינפורמציה ובהטיית נתונים:

ההתחייבות של ענקיות הטכנולוגיה

הכנס, שנערך בשיתוף עם ארגון גשר, הקונגרס היהודי העולמי ומוסדות נוספים, הוכיח כי במלחמה על האמת בעידן הדיגיטלי, "אומת הסטארטאפ" מגייסת את מיטב מוחותיה כדי להבטיח שהקול היהודי יתרום לעיצוב העתיד הטכנולוגי.

תגיות:
ניו יורק
/
ארצות הברית
/
אנטישמיות
/
בינה מלאכותית
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף