רעידת אדמה בעוצמה של 7.5 הכתה היום (שני) אחר הצהריים מול החוף הצפון-מזרחי של יפן, והכניסה שוב את המדינה לכוננות ספיגה. בעקבות הרעש העז, הסוכנות המטאורולוגית של יפן מיהרה לפרסם אזהרת צונאמי, המתריעה מפני גלים אימתניים שעשויים להגיע לגובה של עד שלושה מטרים במחוזות הצפוניים איוואטה, אאומורי והוקאידו.
על פי הנתונים הרשמיים שפרסמה הסוכנות המטאורולוגית היפנית, מוקד הרעידה אותר במימי האוקיינוס השקט בעומק רדוד יחסית של 10 קילומטרים בלבד - נתון אשר מגביר באופן משמעותי את הסבירות להיווצרות נחשולי צונאמי מסוכנים בקו החוף.
עוצמת הרעידה נמדדה בדרגה של "5 עליון" בסולם העוצמה הסייסמית הייחודי של יפן. על פי הגדרות הרשויות במדינה, מדובר בעוצמה חזקה מספיק כדי למנוע מאנשים את היכולת לנוע או לעמוד ביציבות. בנוסף, רעידות בעוצמה כזו עלולות לגרום לעיתים לקריסה של קירות בלוקים ובטון שאינם מחוזקים בסטנדרטים מודרניים.
הרשויות המקומיות הורו לתושבי החופים המאוימים להתפנות מיד לאזורים גבוהים, בעוד מערכות ההתרעה במדינה הופעלו במלואן. אזור צפון-מזרח יפן סובל היסטורית מרעידות אדמה קשות, ורק בדצמבר 2025 התמודד מחוז אאומורי עם רעש הרסני נוסף בעוצמה 7.5 שהותיר נזק רב. כעת, עיני המדינה נשואות אל הים בדריכות, בהמתנה לראות האם שוב תכה בהם המציאות הקשה של "טבעת האש" הפסיפית.