"42 אלף מפגינים תמימים": טראמפ חושף מספר מפלצתי - "רבים מהם נתלו"

טראמפ טען בריאיון ל-CNBC כי איראן נדחקה לפינה, שוושינגטון פגעה ביכולותיה הצבאיות וכי מתגבשת אפשרות להסכם | "חיסלנו את חיל הים שלהם, חיסלנו את חיל האוויר שלהם, ולמען האמת גם חיסלנו את המנהיגים שלהם"

אלי לאון צילום: פרטי
עקבו אחרינו
טראמפ מכריז על מצור ימי על איראן | צילום: Fox News/צילום מסך
דונלד טראמפ
דונלד טראמפ | צילום: רויטרס

טראמפ דיבר גם על המצב הפנימי הקשה באיראן ותקף בחריפות את המשטר על דיכוי אכזרי של מחאות. הוא תיאר את ההנהגה כ"אנשים צמאי דם" שהרגו חיילים אמריקאים ואזרחים לאורך 47 השנים האחרונות. לדבריו, בחודשיים האחרונים בלבד רצח המשטר האיראני כ-42 אלף מפגינים. "מדובר ב-42 אלף מפגינים תמימים ולא חמושים, שרבים מהם נתלו", האשים טראמפ בשידור ב-CNBC, כשהוא מותח ביקורת על גורמים בינלאומיים שלטענתו מתעלמים מהנתונים המזעזעים.

המשלחת האיראנית עם ראש ממשלת פקיסטן
המשלחת האיראנית עם ראש ממשלת פקיסטן | צילום: רויטרס

לסיום הדגיש טראמפ כי ארצות הברית נמצאת בעמדת המיקוח החזקה ביותר זה עשורים, וכי כעת מתאפשר לה לתקן את מה ש"נשיאים אחרים היו צריכים לעשות במשך 47 שנים".

תגיות:
איראן
/
הפסקת אש
/
דונלד טראמפ
/
ארה"ב
/
ג'יי. די. ואנס
/
המצור על מיצרי הורמוז
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף