זאב בעור של כבשה בריטית: סערה בלונדון בעקבות הגילוי החדש

שתי עמותות לונדוניות עומדות כעת במרכז הסערה בחשד להפרת הכללים האוסרים על מתן במה לדוברים המהללים טרור ומסיתים לשנאה ולאלימות

אלי לאון צילום: פרטי
עקבו אחרינו
הפגנה פרו-פלסטינית בבריטניה (צילום: רויטרס) | צילום: רויטרס
סטודנטים בבריטניה נפגשו לזכרו של עלי חמינאי
סטודנטים בבריטניה נפגשו לזכרו של עלי חמינאי | צילום: צילום מסך רשת X

העמותה השנייה, "קרן אבראר האסלאמית", מואשמת כי העניקה במה לבתול סוביטי, פרשנית פוליטית פרו-איראנית המרבה להופיע בערוצים ממלכתיים של טהרן. על פי התלונה, סוביטי תועדה כשהיא מהללת את "יום ירושלים" האיראני כאקט אקטיבי של התנגדות, וכן הביעה תמיכה פומבית בטבח ה-7 באוקטובר, אותו כינתה "נקמה חסרת תקדים".

ימים ספורים לאחר הטבח בו נרצחו מעל ל-1,200 איש, פרסמה סוביטי ברשתות החברתיות כי "ההתנגדות עומדת זקופה לאחר שהשפילה את המדינה השגויה... והיא על סף שחרור פלסטין ההיסטורית". יתרה מכך, נטען כי היא שיתפה תכנים בעלי אופי אנטישמי מובהק.

הגוף המפקח על עמותות הצדקה בבריטניה הרחיב לאחרונה את חקירתו נגד שני הארגונים בעקבות התלונות החדשות, והבהיר כי הוא מתייחס בחומרה לכל קשר אפשרי לקיצוניות. במקרה שיימצאו עדויות להפרות הכללים, ינקטו צעדים משמעותיים שיכולים לכלול אף את השעיית חברי ההנהלה של העמותות.

שתי העמותות דחו את ההאשמות נגדן מכל וכל. מטעם "קרן דאר אל-חכמה" נמסר כי מדובר ב"קמפיין השמצה מתואם" המכוון נגד המיעוט השיעי, וכי העמותה דוגלת במדיניות דלת פתוחה ואינה נושאת באחריות לדעותיהם האישיות של משתתפיה. מקרן "קרן אבראר האסלאמית" נמסר כי הארגון מספק במה חוקית לדיונים, פועל במסגרת החוק ואינו מקדם אלימות או שנאה בשום צורה, תוך דחייה מוחלטת של כל ניסיון ל"אשמה מתוקף קשר אגבי".

תגיות:
בריטניה
/
אנטישמיות
/
משטר האיתוללות
/
הסתה לטרור
/
עמותות
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף