על פי דיווח בסוכנות הידיעות הסינית שינחואה, הנשיא שי הציב את סוגיית טאיוואן בלב היחסים בין שתי המדינות. לדבריו, מדובר ב"נושא החשוב ביותר ביחסי ארצות הברית וסין".
הדברים נאמרים על רקע החשש כי כל התקרבות בין וושינגטון לבייג'ינג, במיוחד סביב נושאי סחר, עלולה לבוא על חשבון האינטרסים הביטחוניים של טאיוואן. עם זאת, לפי המסרים מטאיפיי, הממשל האמריקאי חזר והבהיר את עמדתו התומכת.
ברקע לכך, סין חידשה רישיונות יצוא למאות מפעלי בקר אמריקאיים, צעד שעשוי לפתוח מחדש את הדלת להרחבת יצוא הבשר מארצות הברית לשוק הסיני. המהלך עשוי להיתפס כמחווה כלכלית לקראת הפגישה או כחלק מניסיון רחב יותר לייצב את היחסים המסחריים בין הצדדים.
גורם בבית הלבן מסר כי הפגישה בין טראמפ לשי עדיין נמשכת. עצם קיומה בבייג'ינג מדגיש את חשיבותה, אך גם את עומק המחלוקות בין הצדדים. מצד אחד, שתי המדינות מבקשות למנוע החרפה כלכלית ולשדר פתיחות לדיאלוג; מצד שני, סוגיית טאיוואן ממשיכה לאיים על כל ניסיון לייצב את היחסים.