גורמים אמריקאים רשמיים אישרו ל"מעריב": ארה"ב ואיראן הגיעו להסכם - זה מה שיקרה עם הגרעין

גורם באיראן אומר שהעם לא יוכל לשאת לחימה לזמן בלתי מוגבל, במקביל נטען שטהרן דובקת ב"קווים אדומים". "באקסיוס" דווח שהצדדים הגיעו להסכם - מחכים לאישור טראמפ

אנה ברסקי צילום: פרטי
עקבו אחרינו
היה תחת מתקפה במהלך התוכנית של קולבר. טראמפ
היה תחת מתקפה במהלך התוכנית של קולבר. טראמפ | צילום: רויטרס
3
גלריה

עוד נטען כי חתימה על מזכר ההבנות תהיה פריצת הדרך הדיפלומטית המשמעותית ביותר מאז פרוץ המלחמה. עם זאת, הסכם סופי שיענה על דרישותיו של טראמפ בנושא הגרעין עדיין ידרוש משא ומתן אינטנסיבי נוסף.

מוג'תבא חמינאי
מוג'תבא חמינאי | צילום: רויטרס

גורם המקורב לצוות המשא ומתן האיראני מסר לסוכנות הידיעות תסנים כי, בניגוד לטענות המערב, טיוטת מזכר ההבנות טרם הושלמה. על פי המקרוב, איראן לא הודיעה למתווך הפקיסטני על כל סיכום, וככל שיושג הסכם - הוא יוכרז בערוצים הרשמיים.

גורמים אמריקאיים רשמיים אישרו הערב (חמישי) ל"מעריב" כי ארצות הברית ואיראן הגיעו להסכם עקרונות ראשוני שנועד לייצב את הפסקת האש ולהוביל לחידוש המשא ומתן סביב תוכנית הגרעין האיראנית.

עם זאת, ההסכם טרם נחתם רשמית ועדיין טעון את אישורם הסופי של טראמפ ושל ההנהגה האיראנית. על פי גורמים אמריקאיים, אחת הסוגיות המרכזיות שנותרו במחלוקת היא הטיפול במאגר האורניום המועשר של איראן. לפי הפרטים שפורסמו, ארצות הברית דורשת התחייבות איראנית להוציא משטחה את האורניום המועשר ברמות הגבוהות, או לחלופין לדלל אותו במסגרת מנגנון פיקוח בינלאומי.

צילומי לווין של מתקני גרעין באיראן
צילומי לווין של מתקני גרעין באיראן | צילום: רויטרס

בין אם יושג הסכם או לא - אין עדיין כל אישור רשמי ושלא רשמי לאותו דיווח בודד, שר האוצר האמריקאי סקוט בסנט שגם יתדרך עיתונאים בבית הלבן ב-21:00 שעון ישראל, כתב ב-X: "ממשלת ארצות הברית לא תסבול שום ניסיון להטיל מערכת אגרות או תשלומים במצר הורמוז".

עוד כתב בסנט: "עומאן, במיוחד, צריכה לדעת שמשרד האוצר האמריקאי יפעל באגרסיביות נגד כל גורם שיהיה מעורב - באופן ישיר או עקיף - בסיוע להטלת אגרות במצר, וכל שותף שיסכים לכך ייענש. על כל המדינות לדחות באופן מוחלט כל ניסיון איראני לשבש את חופש המסחר והתנועה הימית. ימי הטרור של טהראן נגד האזור והעולם הסתיימו". נזכיר כי אמש איים טראמפ להפציץ את עומאן (איש מאנשיו לא הבהיר או הכחיש) באם תחבור לאיראן ותטיל אגרות.

בפרסום בחשבון ה-X (טוויטר לשעבר) שלו, הוסיף עזיזי: "ברור שטראמפ, השואף לצאת מהמבוי הסתום האסטרטגי הזה, מתנדנד בין שיגור איומים לבין קריאה להסכם".

תגיות:
איראן
/
העשרת אורניום
/
דונלד טראמפ
/
מצר הורמוז
/
מבצע "שאגת הארי" באיראן
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף