הסרטון של בן גביר עולה ביוקר - וצרפת פותחת בחקירה פלילית

על פי הדיווח ברשת "BFM" הצרפתית, הזעם הציבורי בצרפת התלקח למימדים חדשים בעקבות סרטון שפרסם השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר. בתיעוד נראו עשרות פעילים כורעים על ברכיהם, כשידיהם כפותות

אלי לאון צילום: פרטי
עקבו אחרינו
איתמר בן גביר עם פעילי המשט בנמל אשדוד | צילום: סרטון לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים

לדברי בארו, ההחלטה הדרמטית התקבלה בעקבות דו"ח מדאיג שהגיש הקונסול הכללי של צרפת בטורקיה. הדו"ח המקיף מפרט טענות קשות מצד הפעילים, הכוללות אלימות מינית, חשיפה מכוונת לקור, מכות והשפלות חוזרות ונשנות. "כל המעשים הללו עשויים להוות עבירות פליליות, ולכן החלטתי להעביר את הנושא לטיפול התובע הכללי", הצהיר שר החוץ. מארגני המשט הוסיפו כי מספר פעילים אושפזו בבתי חולים מיד עם שחרורם, ולפחות 15 מהם דיווחו במפורש על תקיפות מיניות, לרבות מקרי אונס.

איתמר בן גביר לצד פעילי המשט
איתמר בן גביר לצד פעילי המשט | צילום: תמונה לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים

הסרטון עורר סערה רבתי גם בדיוני האסיפה הלאומית בפריז. סבסטיאן לקורנו כינה את המעשים שתועדו "נתעבים ומזעזעים", והבהיר כי איסור כניסתו של השר הישראלי לצרפת הוא "המעט שניתן היה לעשות, אך זה בהחלט לא מספיק". בתגובה לדרישתה של חברת הפרלמנט סיריאל שטלן לגינוי חריף נגד "פשעי ממשלת נתניהו", הדגיש לקורנו כי שר החוץ בארו ייוועד בקרוב עם עורכי הדין של הפעילים, וכי צרפת אינה שוללת הפעלת סמכות שיפוטית צרפתית עצמאית נגד המעורבים. "לא ניתן לפגוע באזרחים צרפתים באין מפריע וללא תגובה", סיכם.

תגיות:
צרפת
/
איתמר בן גביר
/
משט
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף