הסינים כבר בלחץ: טייוואן הציגה נשק שנראה מסרט עתידני

טייוואן בוחנת הצבת כלבים רובוטיים חמושים באיים מרוחקים בים סין הדרומי. המטרה: לחזק את ההגנה מול אפשרות של תקיפה סינית ולהרתיע את בייג'ינג

אלי לאון צילום: פרטי
עקבו אחרינו
כלב רובוטי חמוש על רקע דגל טייוואן
כלב רובוטי חמוש על רקע דגל טייוואן | צילום: רויטרס
2
גלריה

על פי דיווח ב"טלגרף" הבריטי, מכון המחקר לפיתוח אמצעי לחימה של טייוואן הציג לאחרונה שלושה סוגים שונים של כלבים רובוטיים הנשקלים לכניסה לשירות מבצעי. בעוד שהרובוטים הבסיסיים פותחו על ידי החברה האמריקאית "גוסט רובוטיקס", המכון הטייוואני שילב בהם טכנולוגיות מקומיות, לרבות התקנת רובה על גבו של ה"כלב" במטרה לספק לו כוח אש קטלני.

כלבים רובוטיים חמושים בטייוואן
כלבים רובוטיים חמושים בטייוואן | צילום: צילום מסך רשתות חברתיות לפי חוק 27א לזכויות יוצרים

איי פרטאס, הממוקמים כ-400 קילומטרים מהאי המרכזי של טייוואן, נחשבים לאחת הנקודות הפגיעות ביותר לתקיפה. בייג'ינג, הטוענת לריבונות על כמעט כל השטחים בים סין הדרומי, נוקטת באזור בטקטיקות הטרדה של "התחום האפור". משמר החופים הסיני שט בקביעות סביב האיים, ובחודש מאי האחרון אף נרשם עימות רדיו חריג ומתוח שנמשך 33 שעות ברציפות בין הצדדים.


כלבים רובוטיים חמושים בטייוואן | צילום: רשתות חברתיות, שימוש לפי סעיף 27 א'

השימוש ברובוטיקה צבאית תופס תאוצה בשני צדי המתרס. סין, שכבר נחשבת למעצמה עולמית בתחום, פיתחה דגמים מתקדמים משלה. בתערוכת הנשק העולמית שנערכה בסעודיה בפברואר 2026, הציגה יצרנית ביטחונית סינית רובוט מרובע-רגליים הנושא על גבו מערכת טילים נגד טנקים.

תגיות:
סין
/
טייוואן
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף