גוגל בניסוי מדהים: 32 מיליון יתושים נגועים ישוחררו בקליפורניה ופלורידה

תוכנית Debug, הנתמכת על ידי גוגל, מבקשת אישור לשחרר עד 32 מיליון יתושים זכרים שאינם עוקצים בפלורידה ובקליפורניה, כדי לצמצם אוכלוסיות יתושים נושאי מחלות

לוגו מעריב צילום: מעריב אונליין
עקבו אחרינו
התוכנית של גוגל להתמודד עם מחלות מעקיצות יתושים
התוכנית של גוגל להתמודד עם מחלות מעקיצות יתושים | צילום: מעריב אונליין
2
גלריה

על פי דיווח באתר ABC 4 News, תוכנית הנתמכת על ידי גוגל מבקשת לקבל אישור לשחרור של עד 32 מיליון יתושים בשתי מדינות בארצות הברית.

תוכנית להדברת יתושים, הנתמכת על ידי גוגל, מבקשת אישור פדרלי לשחרור של עד 32 מיליון יתושים זכרים שאינם עוקצים באזורים בפלורידה ובקליפורניה, כחלק ממאמץ לצמצם אוכלוסיות של יתושים הנושאים מחלות.

גוגל
גוגל | צילום: רויטרס

התוכנית, המכונה Debug, עושה שימוש ביתושים זכרים שנושאים חיידק טבעי בשם וולבכיה. כאשר הזכרים מזדווגים עם נקבות יתושים בטבע, הביצים אינן בוקעות, וכך נמנעת התרבות של צאצאים ואוכלוסיות היתושים מצטמצמות בהדרגה לאורך זמן.

מאחר שרק יתושים זכרים ישוחררו במסגרת התוכנית, גורמים רשמיים אומרים כי החרקים לא יעקצו בני אדם ולא יעבירו מחלות. הסוכנות להגנת הסביבה בארצות הברית בוחנת את בקשת ההיתר לשחרורים המוצעים.

הבקשה מגיעה לאחר שרשויות הבריאות בקליפורניה דיווחו לאחרונה על דגימת יתוש שנמצאה חיובית לנגיף קדחת מערב הנילוס. לא דווח על מקרי תחלואה בבני אדם, אך גורמי בריאות הציבור ממשיכים לקרוא לתושבים לנקוט אמצעי זהירות נגד עקיצות יתושים, בהם סילוק מים עומדים סביב בתים ושימוש בתכשירים דוחי יתושים בעת שהייה בחוץ.

תגיות:
גוגל
/
יתושים
/
מחלות
/
עקיצות
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף