עימות חריג בין סגן ראש ממשלת בריטניה לג'יי.די ואנס: "הכול בגלל פלישת מהגרים"

סגן ראש ממשלת בריטניה חשף כי ניהל שיחה קשה עם ג'יי.די ואנס, לאחר שסגן הנשיא קשר בין רצח הנער הבריטי הנרי נובאק להגירה ההמונית לאירופה. לדבריו, זו טענה שגויה שמנוגדת לבקשת משפחת הנרצח להפסקת הפילוג

אלי לאון צילום: פרטי
עקבו אחרינו
סגן נשיא ארה"ב, ג'יי די ואנס
סגן נשיא ארה"ב, ג'יי די ואנס | צילום: רויטרס
2
גלריה

בריאיון ל-BBC, לאמי ציין כי בשיחתם שהתקיימה בסוף השבוע, הוא הדגיש בפני סגן הנשיא האמריקני כי לרצח "אין שום קשר להגירה המונית". דיגווה, אזרח בריטי יליד הממלכה, נידון למאסר עולם לאחר שרצח את נובאק באמצעות להב שלטענתו נשא מסיבות דתיות הקשורות לאמונתו הסיקית.

הנרי נובאק
הנרי נובאק | צילום: צילום מסך 'טלגרף'

לאחר הרצח, דיגווה טען בכזב כי ספג התעללות גזענית ופעל מתוך הגנה עצמית, מה שהוביל לתיעוד מצמרר ממצלמות גוף בו נראים שוטרים אוזקים את נובאק בעודו גוסס. התקרית הקשה הציתה סערה בבריטניה סביב סוגיות של שיטור וחוקי נשיאת סכינים, ולוותה בהפגנות אלימות בסאות'המפטון.

ואנס התייחס לנושא ברשת X (טוויטר לשעבר) ביום שישי, וכתב כי נובאק מת "באותה דרך שבה ציוויליזציה גוועת: ננטש ונאזק על ידי רשויות שלא בטחו בו ולא דאגו לו". סגן הנשיא האמריקני הוסיף כי נובאק היה יכול להיות בחיים היום "אילו הדורות האחרונים של האליטות האירופיות היו עומדים על שלהם מול פוליטיקה של שנאה עצמית ופלישה המונית של מהגרים".

חרף חילוקי הדעות, לאמי תיאר את שיחתו עם ואנס כ"נעימה", אך הבהיר כי אינו מסכים עם ה"קריקטורה" שמצייר ואנס אודות שקיעתה של הציוויליזציה המערבית. בנוסף, הוא הזכיר לוואנס בשיחה, שהוגדרה על ידו כ"נוקשה", כי אביו של נובאק, מארק, קרא להרגעת הרוחות וביקש במפורש מחוץ לכותלי בית המשפט שמות בנו לא ישמש ליצירת פילוג ושנאה.

תגיות:
בריטניה
/
הגירה
/
משטרת אנגליה
/
ג'יי. די. ואנס
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף