צבא לבנון יעשה את העבודה? בארה"ב טוענים: "ישראל נסוגה מאזור החיץ"

בארה"ב טוענים: "ישראל נסוגה מחלקים מאזור החיץ בלבנון כמחווה כלפי ממשלת לבנון". בישראל ובלבנון מכחישים. בלבנון האשימו מוקדם יותר כי ישראל מקשיחה את התנאים על מנת למנוע הסכם

אנה ברסקי צילום: פרטי
עקבו אחרינו
אבי אשכנזי באתר הסודי של חיזבאללה בדרום לבנון | צילום: אבי אשכנזי

בסוכנות הידיעות רויטרס מדווחים הבוקר (חמישי) כי גורם רשמי במחלקת המדינה האמריקאית טוען: "ישראל נסוגה מחלק מאזור החיץ שלה בדרום לבנון". הגורם הבהיר: "על הכוחות המזוינים של לבנון להיכנס כעת לאזור שממנו נסוגה ישראל. נסיגה ישראלית היא מעשה של "תום לב" כלפי ממשלת לבנון".

תמונות שצולמו ע''י לוחמת התיעוד המבצעי, סמל-ראשון ש', שנפצעה באורח קשה בדרום לבנון
תמונות שצולמו ע''י לוחמת התיעוד המבצעי, סמל-ראשון ש', שנפצעה באורח קשה בדרום לבנון | צילום: דובר צה''ל

על פי מידע שהגיע לידי אל-אחבאר, הצד האמריקאי הכין תוכנית ראשונית לנסיגה ישראלית תוך 60 שישים יום, אך רק לאחר מילוי מספר תנאים. תנאים אלה כוללים ניהול אמריקאי ישיר של התיאום המבצעי בין צבא לבנון לצבא ישראל, ומטרתם להפוך את "אזורי הפיילוט" למלכודת שתלכוד את חיזבאללה.

צילום מתוך האתר של חיזבאללה
צילום מתוך האתר של חיזבאללה | צילום: אבי אשכנזי

באל-אחבר מאשימים את ישראל ברצון למנוע מכל דרך להבנה להפוך לשער למציאות פוליטית וביטחונית חדשה שתגביל את פעולותיה או תכריח אותה לסגת מהדרום ללא תנאי. לכן, היא מתייחסת ללבנון כאל אחד מקלפי המיקוח המרכזיים שלה, המאפשרים לה להשפיע על המשא ומתן הרחב יותר, בין אם באמצעות הסלמה מתמשכת בשטח ובין אם באמצעות קביעת תנאים פוליטיים וביטחוניים המותנים ביישום התחייבויות הפסקת האש והסגת כוחות צה"ל.

בתוך כך, מפקד כוחות קודס של איראן איים היום כי "אם ישראל לא תיסוג מרצונה מדרום לבנון היום, היא תיאלץ להימלט מחר לאחר תבוסה".

מקורות אל אחבאר טוענים כי "מה שקרה בסבב השיחות בוושינגטון היה הגדרתו של תהליך המשא ומתן עצמו. לבנון נכנסת למשא ומתן זה כדרך ליישום הפסקת אש, סיום הכיבוש והשבת ריבונות מלאה על שטחה, בעוד שישראל רואה בו הזדמנות להפיק לגיטימציה פוליטית וביטחונית לנוכחותה הצבאית ולהפוך את נוכחותה הזמנית להסדר ארוך טווח".

באל אחבאר טוענים כי מהסיבה הזו, התנגדותה של המשלחת הצבאית הלבנונית לא הייתה פרט של מה בכך, וגם סירובה להצטלם לתמונה משותפת עם המשלחת הישראלית לא היה רק ​​מחווה סמלית. המחלוקת האמיתית התמקדה בהצעה הישראלית הקוראת לצבא לבנון להיכנס לאזורים מצפון לנהר הליטאני ולבצע שם חיפושים תחת פיקוח אמריקאי לפני תחילת נסיגתו מהשטחים שבשליטת ישראל.

באל-אחבאר מדווחים כי במקביל הוויכוח חזר לצבא לבנון, שם הביעו קצינים בכירים דאגה מניסיונות לגרור אותו לעימותים פנימיים, במיוחד לאור העובדה שהצבא אינו יכול לסבול את היותו נתון לביקורת ביטחונית אמריקאית שמטרתה לתת לישראל תפקיד עקיף בהערכת ביצועיו, ולספק לו עילה להטיל ספק ביעילותו או להשתמש בכך כהצדקה לכל עבירה עתידית, נושא שעורר ויכוח נרחב בקרב עמודי התווך של המדינה.

ג'וזף עאון
ג'וזף עאון | צילום: REUTERS/Sarah Meyssonnier/Pool

בנוגע לסוגיית המונופול של חיזבאללה על השימוש בכוח, סלאם הצהיר: "אני רק מבקש מחיזבאללה למלא את התחייבויותיו", וציין כי המפלגה כבר התחייבה ליישם את החלטה 1701 ואת הסכם הפסקת הלחימה, שניהם קובעים את הרחבת סמכות המדינה המלאה והגבלת הנשק לישויות הלגיטימיות המורשות לשאת נשק.

תגיות:
בנימין נתניהו
/
חיזבאללה
/
ישראל כ"ץ
/
לבנון
/
סיקור העולם הערבי
/
ג'וזף עאון
/
דרום לבנון
/
נהר הליטני
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף