רעידת אדמה בלונדון: 4,000 תיקי אונס בדרך להיפתח מחדש

יותר מ-4,000 תיקי התעללות מינית קבוצתית בלונדון עשויים להיפתח מחדש בעקבות בדיקה מקיפה. הפרשה מציתה מחדש ביקורת חריפה על הרשויות ועל התנהלות ראש העיר סאדיק חאן

אלי לאון צילום: פרטי
עקבו אחרינו
משטרת לונדון
משטרת לונדון | צילום: רויטרס
3
גלריה

במסגרת הליך בקרה נרחב הבוחן דיווחים על פגיעות מיניות קבוצתיות בלונדון מאז שנת 2010, התברר כי מתוך כ-12 אלף תלונות שהוגשו למשטרה בתקופה זו, כשליש מהתיקים שנסגרו עשויים להיפתח מחדש. התיקים הועברו לבחינת סוכנות הפשע הלאומית של בריטניה, שצפויה להודיע בקרוב אילו מהם יחזרו לחקירה פעילה בניסיון להביא את הפוגעים לדין.

סאדיק חאן
סאדיק חאן | צילום: רויטרס
לונדון
לונדון | צילום: רויטרס

הול בירכה על ההתפתחויות האחרונות ותקפה: "תגובת ראש העיר הייתה מחפירה לחלוטין. כשחושבים ש-4,000 נערות נאנסו ונוצלו מינית, מבינים עד כמה זה נורא". מנגד, דובר מטעמו של חאן דחה בתוקף את הטענות לטיוח, ומסר כי ראש העיר מברך על חקירת התיקים ופועל למיגור התופעה, בין היתר באמצעות השקעה של 2.4 מיליון ליש"ט בשירותי תמיכה לקורבנות.

סקוטלנד יארד, שרושמת כיום כ-2,000 עבירות מין מדי חודש, תיאלץ כעת להתמודד עם עומס אדיר נוסף. בכיר במשטרת לונדון אישר את שיתוף הפעולה של הארגון עם סוכנות הפשע הלאומית, הבטיח כי המשטרה נחושה לעשות צדק, והפציר בנפגעות נוספות לא לחשוש ולפנות לרשויות.

תגיות:
בריטניה
/
לונדון
/
תקיפה מינית
/
סאדיק חאן
/
חשד לאונס קבוצתי
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף