הזמן של פוטין אוזל: רוסיה הגיעה לקצה גבול היכולת במלחמה באוקראינה

החדשנות הטכנולוגית של אוקראינה הפכה את הקערה בשדה הקרב, והזמן והתקציב של רוסיה אוזלים. למרות זאת, נשיא רוסיה אינו מתכוון לסגת: "הצלת המשטר בקייב אינה חלק מהתוכניות שלנו"

אלי לאון צילום: פרטי
עקבו אחרינו
מפעילי רחפן בחארקיב, אוקראינה
מפעילי רחפן בחארקיב, אוקראינה | צילום: רויטרס
3
גלריה

המלחמה גבתה אבדות כבדות ובלתי נתפסות בקרב הצעירים הרוסים. על פי הערכתו של ראש סוכנות הביון הבריטית (GCHQ) מהחודש שעבר, מספר ההרוגים הרוסים במערכה הגיע ככל הנראה לכמעט חצי מיליון בני אדם. במקביל, משרד ההגנה של אוקראינה מדווח כי הרחיק משדה הקרב יותר מ-1.4 מיליון חיילים רוסים, בין שנהרגו ובין שנפצעו בקרבות.

תקיפות רוסיות בדונייצק, מלחמת רוסיה-אוקראינה
תקיפות רוסיות בדונייצק, מלחמת רוסיה-אוקראינה | צילום: רויטרס

אזור ההריגה החדש: מתקפת הכטב"מים

ככל שהרחפנים והכטב"מים מציפים את קווי החזית, הם יוצרים את מה שמכונה כיום בפי החיילים "אזור ההריגה". בעקבות זאת, רוסיה מאבדת לוחמים בקצב מסחרר וחסר תקדים. מכיוון שהצבא הרוסי מתקשה להסתמך על ארטילריה כבדה, אשר הופכת למטרה קלה עבור רחפני תקיפה זולים וזריזים, הוא נאלץ לשנות טקטיקה. כעת הכוחות הרוסיים עוברים לשיטות של הסתננות: שימוש בקבוצות קטנות של חיילים רגליים או לוחמים הרכובים על אופנועים כדי לאתר ולבחון נקודות תורפה בקווי ההגנה האוקראיניים.

עם זאת, הצבא האוקראיני הצליח להפחית ביעילות את חשיפת חייליו לסכנה על ידי שימוש בטכנולוגיה רובוטית במקום לוחמים אנושיים בשדה הקרב, בפינוי רפואי ובלוגיסטיקה. גורמים רשמיים באוקראינה הדגישו כי אין כל סיבה לשלוח בן אדם למקום שבו רובוט יכול לבצע את המשימה. על פי חלק מההערכות, מאזן האבדות נוטה כעת בבירור לרעת מוסקבה, כאשר רוסיה מאבדת שמונה חיילים (הרוגים או פצועים קשה) על כל חייל אוקראיני שנפגע.

זלנסקי. פוטין
זלנסקי. פוטין | צילום: רויטרס

התשתיות בוערות והאזרחים מתעוררים

הרוסים רוצים לסיים את המלחמה

התפיסה כי הימשכות המלחמה ושהזמן משחק לטובת רוסיה ונגד אוקראינה הנשחקת כבר לא רלוונטית. החדשנות הטכנולוגית של אוקראינה הפכה את הקערה בשדה הקרב תודעתית ומעשית. עקב כך, רוסיה הגיעה לקצה גבול היכולת הפיננסית שלה.

המציאות העגומה הזו מתחילה לחלחל גם אל דעת הקהל ברוסיה. סקר ארצי שפורסם לאחרונה על ידי "המכון לחקר קונפליקטים וניתוח של רוסיה" חשף נתון מדהים: 81% מהרוסים הצהירו כי הם תומכים בסיום המלחמה מחר - הנתון הגבוה ביותר שנרשם מאז תחילת הפלישה ב-2022. למרות הלחץ הציבורי והקריסה הלוגיסטית, פוטין אינו מראה סימני נסיגה. הוא דחה הצעה אוקראינית להפסקת אש הנוגעת לתקיפות ארוכות טווח, וציין בקרירות אופיינית: "הצלת המשטר בקייב אינה חלק מהתוכניות שלנו".

תגיות:
ולדימיר פוטין
/
מלחמת רוסיה-אוקראינה
/
המלחמה באוקראינה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף