באיראן טוענים: 13 מדינות לא הגיעו להלוויה של חמינאי בגלל איש אחד - וזה לא טראמפ

לווייתו של עלי חמינאי בטהרן נערכת ללא מנהיגי מעצמות, כשבאיראן טוענים כי ארה"ב הפעילה לחץ דיפלומטי כבד על המדינות כדי שלא ישלחו אישים בכירים לאירוע

לוגו מעריב צילום: מעריב אונליין
עקבו אחרינו
מוחמד באקר קאליבאף ועבאס עראקצ'י במהלך הלווייתו של עלי חמינאי בטהרן | צילום: מתוך רשתות לפי סעיף 27 א על פי זכויות יוצרים

סוכנות הידיעות "תסנים"המקושרת עם משמרות המהפכה מדווחת על פי מקור בכיר כי במהלך הימים האחרונים, ארה"ב ערכה קמפיין נרחב כדי לשכנע מדינות לא להשתתף בטקס האזכרה של מנהיג איראן.

מנהיגי דת איראנים חולפים על פני ארונותיהם של עלי חמינאי ובני משפחתו בטהרן
מנהיגי דת איראנים חולפים על פני ארונותיהם של עלי חמינאי ובני משפחתו בטהרן | צילום: euronews

בנוסף "תסנים" מדווחת כי על פי דיפלומטים ערבים, רוביו שוחח באופן אישי בנושא זה עם מקביליו ב-5 מדינות ערביות לפחות, בעוד שגרירי ארה"ב במדינות אפריקה איימו שאם מדינות אלו ישתתפו בטקס האזכרה, הסיוע האמריקני עשוי להיקטע.

גנרל משמרות המהפכה, אחמד וחידי, לצד ארונו של עלי חמינאי לקראת הלווייתו בטהרן, 2 ביולי 2026
גנרל משמרות המהפכה, אחמד וחידי, לצד ארונו של עלי חמינאי לקראת הלווייתו בטהרן, 2 ביולי 2026 | צילום: euronews

בדיווח נטען כי הסיבה להחלטה של מדינה חשובה בצפון אפריקה להפחית את רמת ההשתתפות שלה בטקסים קשורה לחשש מההשלכות על היחסים שלה עם ארה"ב. 13 מדינות, כולל 3 מדינות ממזרח אירופה, 5 מדינות אפריקאיות, שתי מדינות מהמפרץ הפרסי ושתי מדינות ממזרח אסיה, ביטלו את השתתפותן בהלוויה.

לבסוף נטען בדיווח של "תסנים" כי מדינות מסוימות שהחליטו לא להשתתף, כתוצאה מלחץ מצד ארה"ב, ניסו להתנצל ולהצדיק את עצמן באמצעות שליחת מסרים באמצעות מתווכים או דרך הדיפלומטים שלהן.

החשבון הרשמי של ישראל בפרסית ברשת X פרסם ציוץ לועג להלווייתו של חמינאי: "אנשים רבים הגיעו לא בשביל להתאבל - אלא לוודא שהוא מת".

תגיות:
איראן
/
משמרות המהפכה
/
טהרן
/
עלי חמינאי
/
משמרות המהפיכה האיראנים
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף