הנשיא הטורקי הבהיר כי מבחינתו, כל הסדר אזורי חייב להישען על מדינות האזור עצמן ולא להיקבע מבחוץ. "כל פתרון שאינו נשען על מדינות האזור לא יהיה בר-קיימא, ושום פתרון לא יוכל להחזיק מעמד אם הוא יהיה מחוץ לרצונן של מדינות האזור וללא תרומתן", אמר.
בהמשך החריף ארדואן את הטון נגד הממשלה בישראל: "אסור לאפשר לממשלה הישראלית הנוכחית להפיץ שוב את ריח אבק השריפה והדם באזורנו". בכך סימן הנשיא הטורקי את ישראל כגורם מרכזי שלטענתו עלול להצית מחדש את המתיחות, גם לאחר ההבנות שהושגו בין וושינגטון לטהרן.
"אנחנו עוקבים מקרוב אחר הפרובוקציות של ההנהגה הישראלית, שמטרתן לפוצץ כל הסכמה או הבנה דיפלומטית", אמר ארדואן. הנשיא הטורקי לא חסך בביקורת קשה והוסיף כי "סגל הטבח הציוני, שקושר את הישרדותו הפוליטית בהמשך העימותים באזור, אינו מותיר את לבנון ואת סוריה לנפשן".
ארדואן המשיך ותקף ישירות את פעילות צה"ל ברצועת עזה, באומרו כי "כוחות הכיבוש הישראליים ממשיכים במתקפות הבלתי חוקיות והבלתי אנושיות שלהם נגד המדוכאים בעזה". לדבריו, הקהילה הבינלאומית ומדינות האזור חייבות לפעול יחד על מנת למנוע אסון בקנה מידה רחב בהרבה.
לאחר דבריו של ארדואן, ראש ממשלת פקיסטן, שהבז שריף, שביקש לחזק את השותפות האסטרטגית וההיסטורית בין שתי המדינות המוסלמיות. שריף שיבח את מנהיגותו של עמיתו הטורקי, וציין כי "תחת מנהיגותו הנבונה, טורקיה עברה טרנספורמציה מדהימה מבחינה כלכלית, טכנולוגית ואסטרטגית, והפכה לאחת המדינות המשפיעות ביותר בעניינים אזוריים וגלובליים". שריף אף הזכיר בדבריו את הסיוע ההדדי הממושך בעתות משבר, כגון רעידות אדמה ואסונות השיטפונות ההרסניים בפקיסטן בשנת 2010, אז ביקר ארדואן אישית באזורים שנפגעו.
שריף הדגיש בדבריו כי המפתח לפתרון משברים אזוריים טמון בדרכים מדיניות. "דיאלוג, דיפלומטיה וכבוד הדדי נותרו הנתיב הבר-קיימא היחיד לפתרון סכסוכים ולשמירה על השלום והביטחון הבינלאומיים", אמר ראש הממשלה הפקיסטני, והביע הערכה עמוקה לתמיכתה של טורקיה במאמצי השלום של פקיסטן באזור, שהובילו לחתימת מזכר ההבנות של איסלמבאד.
בנושאים המדיניים, הצהיר שריף על מחויבותה המוחלטת של פקיסטן להמשך התמיכה הדיפלומטית ההדדית בסוגיות הליבה הלאומיות, ובהן סוגיית הרפובליקה הטורקית של צפון קפריסין וזכות ההגדרה העצמית של תושבי ג'מו וקשמיר.