הנשיקה שהסתבכה: אשתו של ארדואן הבהירה למקרון מי בעל הבית

תקרית מביכה נרשמה בפסגת נאט"ו וכבשה את הרשתות החברתיות: נשיא צרפת עמנואל מקרון ניסה לנשק את ידה של רעייתו של ארדואן, אמין ארדואן, שמשכה את ידה בהפגנתיות והותירה אותו תלוי באוויר

אלי לאון צילום: פרטי
עקבו אחרינו
עמנואל מקרון
עמנואל מקרון | צילום: רויטרס

אלא שהמחווה הצרפתית נתקלה בחומה קרה: אמין משכה את ידה לאחור בתנועה חדה והחלטית, והותירה את הנשיא הצרפתי באוויר, בהלם חלקי, בסצנה שהפכה לרגע המדובר ביותר של הפסגה.

הסיטואציה המביכה לא הסתיימה שם. מיד לאחר מכן, התיעודים הרשמיים הראו כיצד נשיא טורקיה ארדואן תפס בחוזקה את ידו של מקרון. לא היה מדובר בלחיצת יד חמה ודיפלומטית בין שני ראשי מדינות, אלא יותר בתצוגת תכלית של מארח המבקש לעשות סדר, לסמן גבולות ולהזכיר לאורחו מי בעל הבית.

מקרון, שהופיע למעמד כשהוא מורכב משקפי טייסים כהים, נראה כמי שהתבלבל בין פסגה בינלאומית רגישה, הדורשת כבוד הדדי והבנת ניואנסים, לבין סיור בחירות נינוח בפרובינציה צרפתית.

התקרית הזו מצטרפת לשורת מקרים שבהם מקרון מפגין חוסר קריאה של המפה התרבותית והדיפלומטית במפגשים בינלאומיים. הנשיא הצרפתי, שידוע בחיבתו למחוות תיאטרליות, מגע פיזי ממושך וניסיונות להפגין קרבה מאולצת, גילה באנקרה שקודים של כבוד ומרחק אינם בגדר המלצה בטורקיה. בעוד שבארמון האליזה ודאי ינסו לגמד את האירוע ולטעון שמדובר בפרשנות מוגזמת, המציאות המצולמת מדברת בעד עצמה.

תגיות:
טורקיה
/
רג'פ טאיפ ארדואן
/
עמנואל מקרון
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף