גל ההצתות נגד מוסדות יהודיים - הובילו למהלך בריטי חריג

בריטניה תגדיר את משמרות המהפכה, את ארגון התנועה האיסלאמית של חברי הימין האיראנית ואת חיל המתנדבים של ה- GRU בתור גופים המעורבים באיום מטעם מדינה זרה. סיוע לפעילותו עשויה להוביל ל- 14 שנות מאסר

אלי לאון צילום: פרטי
עקבו אחרינו
הגנרל האיראני אחמד והידי, מפקד משמרות המהפכה
הגנרל האיראני אחמד והידי, מפקד משמרות המהפכה | צילום: רויטרס
3
גלריה

בניגוד לדיווחים שלפיהם משמרות המהפכה הוכרזו "ארגון טרור", ההגדרה המשפטית המדויקת של ממשלת בריטניה היא גופים המעורבים בפעילות איום הקשורה לכוח זר, תחת חוק הביטחון הלאומי ואיומי מדינה, 2026. מדובר במסלול נפרד מהוצאת ארגון מחוץ לחוק לפי חוק הטרור משנת 2000, אך הממשלה מגדירה אותו כבעל השפעה מקבילה להכרזה על ארגון טרור. ההחלטה אמורה לעבור את ההליך הפרלמנטרי הנדרש.

אנג'לה איגל
אנג'לה איגל | צילום: wikipedia

החוק החדש מאפשר לשרת הפנים להגדיר ארגונים ממשלתיים, צבאיים וגופי שליחים בתור כאלה הפועלים מטעם מדינות זרות. תמיכה בגוף מוגדר למטרות הפוגעות בביטחון הבריטי, סיוע לפעילותו או קבלת תשלום וטובות הנאה ממנו עשויים להוביל לעונש של עד 14 שנות מאסר.

בניין ה-MI5
בניין ה-MI5 | צילום: רויטרס
תגיות:
רוסיה
/
בריטניה
/
אנטישמיות
/
משמרות המהפכה
/
משמרות המהפיכה האיראנים
/
אנטישמיות באירופה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף