אחרי התקיפות של ארה"ב: איראן פונה לאזרחים בקריאה דחופה

משרד האנרגיה האיראני קרא למשקי הבית לכבות את המזגנים בשעות השיא בעקבות עומס חריג על רשת החשמל שנגרם משילוב של גל חום כבד ופגיעות בתשתיות בדרום המדינה לאחר התקיפות האמריקאיות

אלי לאון צילום: פרטי
עקבו אחרינו
רחובות טהרן
רחובות טהרן | צילום: רויטרס
2
גלריה

משרד האנרגיה האיראני קרא היום לאזרחי המדינה לצמצם את צריכת החשמל בעקבות עומס כבד על הרשת הארצית ופגיעה בתשתיות בדרום איראן. בהודעה שפרסם המשרד התבקשו המשפחות לכבות את המזגנים למשך שעה אחת בשעות שיא הצריכה, כדי לסייע בשמירה על אספקת החשמל למחוזות הדרומיים.

"אם כל אחד מאיתנו יתרום את חלקו הקטן, נוכל לסייע באספקת חשמל טובה יותר לתושבי דרום המדינה, להפחית את העומס ולהקל על רשת החשמל הארצית", נמסר בהודעה.

תקיפה אמריקאית באיראן
תקיפה אמריקאית באיראן | צילום: CENTCOM

הקריאה מגיעה לאחר ימים של הסלמה צבאית ופגיעות בתשתיות אזרחיות בדרום איראן. במקביל, החום הכבד הגדיל את השימוש במזגנים והחריף את הביקוש לחשמל. גם בשבוע שעבר קראו גורמים במערכת האנרגיה האיראנית לציבור להפחית את הצריכה בלפחות עשרה אחוזים, לאחר שהביקוש התקרב ליותר מ-75 אלף מגוואט.


תקיפת גשר במחוז כהורסתאן באיראן | צילום: רשתות חברתיות באיראן

הרשויות באיראן מנסות בשלב זה למנוע הפסקות חשמל נרחבות, אך ההודעה מעידה על הלחץ הגובר שבו נתונה רשת החשמל במדינה. בשבועות האחרונים דיווחו תושבים בכמה מחוזות על הפסקות חשמל ממושכות, לצד שיבושים באספקת המים ופגיעה בפעילות בתי עסק ומפעלים.

תגיות:
איראן
/
חשמל
/
הפסקת חשמל
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף