באמצעות הנאומים של טראמפ: הסכום העצום שהעוזר הטכני הרוויח

עובד בבית הלבן חשוד שניצל גישה לנאומי טראמפ כדי להרוויח יותר מ-100 אלף דולר בשוק התחזיות Kalshi. הוא הוצא לחופשה ללא תשלום, והרגולטורים בוחנים את השבת הרווחים

אלי לאון צילום: פרטי
עקבו אחרינו
טראמפ בפסגת נאט"ו על האיראנים הבוגדניים | צילום: שימוש לפי סעיף 27א'

לפי גורמים המעורים בחקירה, פרס, המשמש עוזר טכני לנשיא ומפעיל את הטלפרומפטר שלו מאז מסע הבחירות הראשון ב-2016, הימר במשך כשלושה חודשים על תוכנם של יותר מתריסר נאומים. ההימורים נעשו בשוק המכונה "Mentions", שבו ניתן להמר אם מילה, ביטוי או נושא מסוים יוזכרו במהלך נאום פומבי.

דונלד טראמפ
דונלד טראמפ | צילום: REUTERS/Jonathan Ernst

העסקאות החריגות זוהו על ידי מערך הפיקוח של Kalshi, שהעביר את המידע לרשות האמריקנית למסחר בחוזים עתידיים. החברה מסרה כי היא משתפת פעולה עם הרגולטורים. דובר מטעם הרשות סירב להגיב.

בין הנאומים שעליהם הימר פרס, לפי הדיווח, היו נאום מצב האומה בפברואר, נאום בפריים טיים בדצמבר, הופעתו של טראמפ בפורום הכלכלי העולמי בדאבוס בינואר, וכן דבריו בטקס הענקת מדליית הכבוד במרץ. חוקרים גילו גם מקרים שבהם פרס יצא מהימור במהלך נאום, לאחר שטראמפ דילג על קטע שכלל מילה שעליה הימר.

לפרס הייתה גישה כמעט מלאה לנוסחים המוכנים של נאומי הנשיא, ולעיתים הוא קיבל מטראמפ עצמו תיקונים של הרגע האחרון. לפי המקורות, הוא נחקר בחודשים האחרונים והודה בחלק מהעסקאות. התובעים הפדרליים במנהטן עודכנו בפרשה, אך החליטו שלא לפתוח בחקירה פלילית.

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ בפסגת נאט''ו בטורקיה
נשיא ארה''ב דונלד טראמפ בפסגת נאט''ו בטורקיה | צילום: רויטרס

Kalshi אוסרת על משתמשים להמר על בסיס מידע שהגיע אליהם במסגרת עבודתם. החברה אף עדכנה לאחרונה את כלליה וחייבה משתמשים למסור את מקום עבודתם. במקרים נפרדים כבר הוגשו בארצות הברית כתבי אישום ראשונים הנוגעים למסחר פנימי בשוקי תחזיות, נגד חייל בכוחות המיוחדים ועובד גוגל. שניהם כפרו בהאשמות שיוחסו להם. החקירה נגד פרס עדיין מתנהלת ולא הושלמה.

תגיות:
הימורים
/
פלילים
/
דונלד טראמפ
/
נאום
/
ארה"ב
/
תחזית
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף