המתיחות בשיאה: ארה"ב מזהירה את אזרחיה ברחבי המזרח התיכון

בצל ההסלמה בלחימה בין ארה"ב לאיראן, פרסם משרד החוץ האמריקאי אזהרת ביטחון לאזרחים אמריקאים השוהים באזור, קרא להם לבחון מחדש נסיעות במרחב ולעקוב אחר השינויים בטיסות: "פוטנציאל להסלמה בלתי צפויה"

אלי לאון צילום: פרטי
עקבו אחרינו
תקיפה אמריקאית באיראן | צילום: רשתות ערביות

באזהרה, שפורסמה בערוצים הרשמיים של משרד החוץ האמריקאי, נכתב כי "בשל המתיחות הגבוהה במזרח התיכון, הסביבה הביטחונית נותרת מורכבת, עם פוטנציאל להסלמה בלתי צפויה". האמריקאים השוהים באזור נקראו לגלות ערנות, לעקוב אחר הדיווחים על ההתפתחויות ולוודא מול חברות התעופה שטיסותיהם עדיין מתקיימות, בשל סגירות תקופתיות של המרחב האווירי הגורמות לשיבושים בטיסות.

במקביל שגרירות ארצות הברית בירושלים פרסמה כי "אזרחים אמריקאים צריכים להביא בחשבון גורמים אלה בעת תכנון נסיעות לישראל וליהודה ושומרון. כמו כן, אין לנסוע לרצועת עזה, לצפון ישראל ולאזור הגבול עם מצרים, למעט מעבר טאבה, ויש לשקול מחדש נסיעות אל המזרח התיכון או דרכו".

האזהרה פורסמה לאחר לילה שביעי ברציפות של תקיפות אמריקאיות באיראן וירי תגובה איראני לעבר מדינות באזור שבהן מוצבים כוחות אמריקאים. בימים האחרונים תקפה איראן מטרות בבחריין, קטאר, כווית וירדן, וכן פגעה בספינות סוחר במצר הורמוז, בהן ספינת מכולות תחת דגל קפריסין שאיש צוות ממנה נעדר מאז התקיפה.

תקיפה של בסיס אמריקאי בעיראק
תקיפה של בסיס אמריקאי בעיראק | צילום: רשתות חברתיות

צעדים דומים ננקטו גם ערב פתיחת המלחמה. ב-27 בפברואר אישרה מחלקת המדינה לעובדים לא חיוניים ולבני משפחותיהם לעזוב את הנציגות האמריקאית בישראל בשל סיכוני ביטחון. יום לאחר מכן, ב-28 בפברואר, החלו התקיפות האמריקאיות והישראליות באיראן.

פרסום האזהרה הנוכחית אינו מעיד בהכרח שהתקבלה החלטה על פעולה צבאית חדשה, אך הוא משקף את החשש בוושינגטון מפני הסלמה מהירה ופגיעה נוספת באזרחים, בחיילים ובמתקנים אמריקאים ברחבי האזור.

תגיות:
אזהרת מסע
/
צבא ארצות הברית
/
תקיפה באיראן
/
מדינות המפרץ
/
המלחמה עם איראן
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף