"אין משמעות לדברים של ממדאני, הוא מדבר לבייס. אין לו שום יכולת לעצור את נתניהו", אמר דיין. "ארצות הברית היא לא חלק מהאג. מעבר לזה זאת רק סמכות פדרלית, אבל זה לא יפריע לו לדבר כמי שגם מתעב את ישראל וגם כאנטישמי. ככל שנשמע אותו מדבר יותר על ישראל, נבין שיש לו בעיות בעיר שלו".
תקיפת ישראל הפכה לכלי פוליטי יעיל
לדברי דיין, תקיפת ישראל הפכה בשנים האחרונות לכלי פוליטי יעיל ופופולרי בקרב חלקים במפלגה הדמוקרטית. הוא הצביע על ההצבעה שנערכה בשבוע שעבר ועל השיחות שקיים עם מחוקקים מהמפלגה.
"ראינו את זה בשבוע שעבר כש-102 דמוקרטים הצביעו לעצור כל סיוע לישראל. דיברתי עם כמה מחוקקים דמוקרטים - להיכנס בישראל הפך לאופנה, זה מאוד נוח, זה פופולרי ומביא קולות", אמר. דיין הוסיף כי ממדאני כבר אינו דמות שולית במפלגה הדמוקרטית, אלא גורם בעל השפעה שמייצג את התחזקות האגף הפרוגרסיבי ואת נטייתם של הצעירים במפלגה שמאלה.
לדבריו, "ממדאני הפך לממליך המלכים במפלגה הדמוקרטית, הוא דמות משמעותית שם, ואנחנו רואים את המפלגה הדמוקרטית הולכת ונוטה לשמאל הפרוגרסיבי, לכיוון הווק. הוא למעשה מייצג את הזרם של הצעירים במפלגה הולך ונוטה אליו. אנחנו רואים ניסיון של הממסד הדמוקרטי לעצור אותו. יוצאים נגדו וזה מאבק קשה".